HDP'li Figen Yüksekdağ'dan dokunulmazlık tepkisi

HDP'li Figen Yüksekdağ'dan dokunulmazlık tepkisi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, üç partinin HDP'yi tehdit ettiğini savundu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Üç parti, dokunulmazlıkların kaldırılması teklifini destekleme kararı verdi ve üç partinin birleşmesinin tek bir amacı var, HDP'nin siyasi iradesini Meclis'ten tasfiye etmek." dedi.

Merkez Osmangazi ilçesinde bir iş merkezinde düzenlenen HDP Bursa İl Kongresi'nde katılımcılara hitap eden Yüksekdağ, milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasına yönelik çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yüksekdağ, şöyle konuştu:

EN ZORLU SAHALARDA MÜCADELE ETTİK

"HDP'nin milletvekillerinin, eş başkanlar başta olmak üzere dokunulmazlıklarını kaldıracaklarmış. Yıllardan bu yana mücadelenin en zorlu sahalarında, bütün saldırganlığa ve kuşatmalara inat mücadele edenleri yani bizleri, dişimizle, tırnağımızla, kelle koltukta mücadele edenleri, dokunulmazlığı kaldırmakla tehdit ediyorlar.

SİZİ TASFİYE EDECEĞİZ DİYORLAR

'Dokunulmazlığınızı kaldırıp, sizi tasfiye edeceğiz' diyorlar. Biz HDP olarak bütün tezgahları bozarken, karanlık planları başınıza geçirirken, ayağınızın altındaki iktidar halısını çekip alırken dokunulmazlığımız mı vardı? Her yerden dokunuyor, saldırıyor, katlediyordunuz ama bu parti, partinin seçilmişleri, bu kadar dokunulduğu, saldırı gerçekleştirildiği koşullarda iktidarı sarstı."

Siyasi kazanımlarını parlamento çatısı altında elde etmediklerini anlatan Yüksekdağ, şunları söyledi:

SUÇLARINI ASLA ÖRTEMEYECEKLER

"Dokunulmazlığımızı kaldırarak, bizi hapse atmakla tehdit ederek asla ve asla suçlarını örtemeyecekler. Bizlerin kazanma yürüyüşünü durduramayacaklar. Bizlerin kararlı direnişine asla ve asla baş eğdiremeyecekler. Üç parti birleşti, HDP'ye karşı. AKP, MHP, o zaten koltuk değneği, birinci yedek lastik. Şimdi bir de ikinci yedek lastik oldu, CHP. Üç parti, dokunulmazlıkların kaldırılması teklifini destekleme kararı verdi ve üç partinin birleşmesinin tek bir amacı var, HDP'nin siyasi iradesini Meclis'ten tasfiye etmek.

BUNLARA DÜNYA ZEHİR OLDU

Tek amaç, bu. Çünkü bizler, yüzde 13 ile 59 milletvekiliyle Meclis'e girdiğimiz andan beri bunlara dünya zehir oldu. Sanıyorlar ki üç yanlış bir araya gelirse bir doğruyu götürür. Nafile, boşuna aldanmasınlar. Çünkü halkların mücadelesi onların sınav sistemi değil. Üç yanlış bir doğruyu götüremez, bir doğru üç yanlışı bertaraf eder."

Yüksekdağ, HDP'nin barış, çözüm ve demokrasi çağrısının etrafında milyonların buluşmasını başarabileceklerine inandıklarını sözlerine ekledi.