Hırsızlık, Gasp, Uyuşturu satmaktan sabıkalılara CEP yok !

Hırsızlık, Gasp, Uyuşturu satmaktan sabıkalılara CEP yok !

Suç sayısını düşürmek, kamu düzenini sağlamak için Dursun Boran, yeni kanun yaparak sabıkalılara cep telefonu hattı satışını yasaklatacak.

Ak Parti İstanbul Milletvekili adayı, Dursun Boran. Harıl harıl yeni kanunlar hazırlayarak 25. dönemde ses getirecek icraatlar yapacak. Kamu düzeninin korunması, suç oranının düşürülmesi, suç işlemenin zorlaştırılması. Ve suçun cezasız kalmaması için artk yeni cep telefonu almak isteyenlereden SABIKA KAYDI İSTENECEK !

Boran'ın , İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Asayiş Daire Başkanlığı, İstanbul Gayrette Hırsızlık, Gasp, Dolandırıcılık bürosu ekipleri ve Narkotik, Mali Şube, KOM şube müdürlüğü polis ve amirleriyle istişare ederek, hazırladığı kanun suçla mücadele eden Polisde büyük ilgi gördü. Yeni yasama döneminde tasarı hemen kanunlaştırılacak.

GSM OPERATÖRLERİNİN GENEL MÜDÜRLERİ İLE TOPLANTI YAPACAK !

Toplantıya hırsızlık, dolandırıcılık, gasp bürosu ekipleri katılarak, cep telefonlarının suçlarda nasıl kullanıldığını resimler ve filimler ile anlatacaklar. Kanun ile, birde fazla gasp, hırsızlık, uyuşturucu satmak, dolandırıcılık, terör, kalpazanlık vs. suçlarına karışmış. Sabıkası olanlara GSM hattı verilmeyecek. Verilmiş olanlar iptal edilecek. 

Kanunda, adına olan cep telefonunu bu suçlardan sabıkalı kişilere kullandıranların hatları iptal edilecek. 5 er bin TL adli para cezası verilecek. Tekrarında 15 gün hapis yatacaklar. Para cezası her sene yüzde 20 artacak.

Kendine, savcı, Polis ve Terörle Mücadele Şubesinde görevli süsü vererek, yüzlerce kadın , erkeği saatlerce cep telefonlarında konuşturup, yönlendirerek tuzağa düşüren dolandırıcılar milyonlarca TL, dolar, altın çaldılar. Asayişi bozdular. Polis ve Jandarma gibi kolluk kuvvetlerine güveni azalttılar.

"CEP'TEN EROİN, KOKAİN SATANLAR VAR"

Uyuşturucu satıcıları, kuryeler, cep telefonlarından 24 saat eroin, kokain, bonzai gibi ölüme neden olan uyuşturucu satıyorlar. Bu kanun ile artık, birden fazla sabıkası olanlar cep telefonu satın alamayacak.

Kanunda maksat, kamu düzenini sağlamak. Polis ve Jandarmanın işini kolaylaştırmak. Suç oranını düşürmek. Suç işlemin ağır bedelleri olduğunu göstermek. Vatandaşların huzur, can ve mal ve güvenliğini sağlamak.

Yakalanan hırsızlıktan 10, uyuşturucudan 15, gasptan 20 sabıkası olanların, defalarca hapis yatıp çıkmışların üzerinde 10-15 ayrı suçlarda kullanılmış GSM hattı çıkıyor.

Resimde: Amerika da mesleki incelemeler yapan Boran. New York JFK havalanında görülüyor.