İşte Erdoğan'ın kafasındaki formül

İşte Erdoğan'ın kafasındaki formül

MHP lideri Bahçeli'nin, önceki gün biraraya geldiği Başbakan Davutoğlu'nun tüm tekliflerini reddetmesinin ardından gözler CHP'ye çevrildi.

Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini iade etmesi ardından yaşanacak süeci kaleme aldı. Selvi, AK Parti konsgresine ara karar alınacağını ve seçim hükümetinde HDP'nin de yer alacağını iddia etti.
 
İşte o yazıdan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yol haritası ile ilgili dikkat çeken o ayrıntı:
 
"...Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki sürece ışık tutacak değerlendirmelerini orada yapıyor. Erdoğan'ın kafasındaki seçim hükümetinin yol haritası şöyle:
 
“2 aylık bir seçim hükümeti kurulacak. MHP'nin politikaları nedeniyle HDP de hükümette yer alacak. Ancak hükümeti kurma görevini bu fakir verecek. Ama onların her önerdikleri kişi bakan olamayacak. Kimin bakan olacağına biz karar vereceğiz”

ABDULLAH GÜL GERİ DÖNECEK Mİ ?

Selvi ayrıca AK Parti'de kongre sırasında Abdullah Gül'ün genel başkanlık için aday olup olmayacağı konusuna da değindi:

"...Abdullah Gül açıklama yapana dek, aday olup olmayacağı konusunda yapılan değerlendirmeleri ihtiyatla karşılamak gerekiyor. Abdullah Gül şimdiye kadar parti içi tartışmalardan uzak durdu. Bir bölen olmaktan itinayla kaçındı. Bir bilen olmayı tercih etti. Ama AK Parti ve Erdoğan'ın kimi uygulama ve kararlarından kendini ayrıştırdı. Kongre sürecinde de Erdoğan ve Davutoğlu'na rağmen hareket etmesi beklenmiyor. Şu ana kadar Erdoğan tarafından davet edildiğine dair bir sinyal yok. Tam aksine bütün göstergeler Davutoğlu ile devam edileceği yönünde..."