İYİ Parti'de toplu istifa depremi

Güncelleme:

İYİ Parti kurucu üylerinden Nevzat Bor, Özcan Yeniçeri ve Yusuf Halaçoğlu istifa etti.

İYİ Parti'de sular durulmuyor... 12 Ağustos'ta yapılacak 2'in olağanüstü kongresi öncesi İYİ Parti'de istifa depremi yaşandı. İYİ Parti'nin kurucu üyelerinden GİK üyesi Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Prof. Dr. Özcan Yeniçeri ve Nevzat Bor istifa ettiğini açıkladı.

Ortak basın toplantısında konuşan Halaçoğlu, “Sergilenen tavırlar Kurultay’da bir şekilde değişimin olmayacağını göstermektedir. Ben veya bir kişi üzerine oturan bir siyasi harekete karşı verdiğimiz mücadelenin aynının tekrarlandığını görmek bizi son derece üzmüştür. Bu sebeple böyle bir siyasi anlayış içinde olumlu bir sonuca ulaşmanın mümkün olmayacağına karar vermiş bulunuyoruz ve gerek partideki tüm görevlerimizden, gerekse İYİ Parti’den istifa ediyoruz” dedi.

İstifaların ardından İYİ Parti'den son dakika açıklamasıİstifaların ardından İYİ Parti'den son dakika açıklaması

 MHP'YE DÖENECEKLER Mİ ?

Halaçoğlu, “MHP’ye geri dönecek misiniz” sorusu üzerine, “Hiçbir partiye gitmemiz, dönmemiz söz konusu değil” dedi.

İstifa kararı almadan önce Meral Akşener ile görüşmediklerini belirten Halaçoğlu, “Akşener ile milletvekilliği listesi hazırlanmasından sonra hiç konuşmadık. Liste dolayısıyla kırgınlığım yok” dedi.

MHP'den istifa ederek İYİ Parti'de Meral Akşener'in yanında olan Halaçoğlu, 24 Haziran'da yapılan seçimde partisinin listesinde milletvekili adayı olarak yer alamamıştı.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray, istifalarla ilgili yaptığı açıklamada, "Gerekçelerindeki siyasi parti tarifinin, geçmiş tecrübelerinin aksine son çalıştayımızda da olduğu gibi, görüşlerini özgürce ifade ettikleri İYİ Parti'ye ve siyaset vicdanına uymadığı kanaatindeyiz" dedi.

Seçiniz...