Kılıçdaroğlu: "Neden mutfağımızda zenginlik yok"

Kılıçdaroğlu: "Neden mutfağımızda zenginlik yok"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Kartal'daki konuşmasında ''neden bizim mutfağımızda zenginlik yok" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul 1. Bölge'de ilçeleri geziyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun gezisinin üçüncü durağı Kartal oldu. Kartal'da Kılıçdaroğlu'na İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, milletvekili Şafak Pavey ve İstanbul Milletvekili adayları eşlik etti.

Kartal'da halka hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, seçmenlerinden bir kişiyi oy vermesi için ikna etmelerini isteyerek "Yanlış dış politika sonucunda 2 milyon Suriyeli kardeşimiz oldu, aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekçimiz var, 2 Trakya büyüklüğündeki alan son 10 yılda artık çiftçi tarafından ekilmiyor. Bunları söyleyeceksiniz, ikna edeceksiniz. Belki diyebilir ki 'Türkiye zenginleşti' Ona şunu söyleyin; 'Doğrudur Türkiye zenginleşti ama o zenginlik niye bizim mutfağımıza gelmedi. Neden benim mutfağımda zenginlik yok.' " dedi.

"TÜRKİYE YOKSULLUĞU BİTİREN, TARİHE GÖMEN BİR ÜLKE OLACAK"

Kemal Kılıçdaroğlu, "Beraber sandığa gideceksiniz ve ona diyeceksiniz ki, 'Kılıçdaroğlu 13 yıl falan istemiyor. Diyor ki 'bana 4 yıl yetki verin adam gibi yöneteyim. 4 yıl yetki verin yoksulluğu bitireceğim. Onlara 4 yıl istiyor deyin, 4 yıl verdin ne oldu? 4 Yıl verelim bakalım ne olacak?'. 4 yılın sonunda görkemli bir Türkiye olacak, bilgi toplumunu yakalayan bir Türkiye olacak, Türkiye bölgesinde de, Avrupa'da da, Afrika'da da lider ülke olacak. Türkiye saygın bir ülke olacak. Türkiye yoksulluğu bitiren, tarihe gömen bir ülke olacak" şeklinde konuştu.

"HALKIM İÇİN ÇALIŞIRIM"

Kılıçdaroğlu, "Ne dersek itiraz ediyorlar. Emekliye 1 maaş diyoruz itiraz ediyorlar, asgari ücreti 1500 lira yapacağız, yapamazsın diyorlar. Ne derlerse desinler, mazotu 1.5 lira yapacağız çiftçi için, yapamazsın diyorlar. Onlar beni kendileri gibi sanıyorlar Ankara'daki beyler, 'O da malı götürecek, yapamaz'. Ama bilmiyorlar ki ben cebim için değil, ben halkım için çalışırım" dedi.