Kılıçdaroğlu'dan CHP'li vekillere iktidar mesajı: ''Er ya da geç''

Kılıçdaroğlu'dan CHP'li vekillere iktidar mesajı: ''Er ya da geç''
Güncelleme:

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’ne (PM) sunduğu Merkez Yönetim Kurulu (MYK) raporunda seçim çağrısını yineledi: "Er ya da geç Türkiye’de sandık yoluyla iktidar değişikliği yaşanacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) raporunu Parti Meclisi’ne (PM) sundu. Seçim çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu şunları dile getirdi:

“Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli dönüm noktalarından birinden geçiyor. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken; yeni bir siyasete, yeni bir ekonomiye, yeni bir düzene doğru kararlılıkla yürüyoruz. Biz değişmeye ve değiştirmeye hazırız. 19 yıllık karanlık çok yakında son buluyor. Türkiye, şahsım hükümetiyle vedalaşıyor. Bizim gördüğümüzü iktidar da görüyor. O yüzden halkın önüne sandığı koymaktan çekiniyor. Israrlı erken seçim çağrılarımıza yanıt verilmiyor. Ancak korkunun ecele faydası yok, er ya da geç Türkiye’de sandık yoluyla bir iktidar değişikliği yaşanacak. Er meydanına, milletimizin huzuruna çıkacağız.

İlk çıkacak yasa güçlendirilmiş parlamenter sistem ile şahsım hükümeti sistemine son vereceğiz. Türkiye’yi mafyaya, çetelere, yağmacılara yedirmeyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti, bir hukuk devleti olmaktan çıkmış durumdadır. Ülkeyi yöneten Cumhur İttifakı’nın üçüncü ortağı mafya olmuştur. Mafya, yeraltı çeteleri, suç örgütleri güçlerini siyasal iktidardan almaktadır. İktidarımızın birinci haftasında TBMM’de Siyasi Ahlak Kanunu çıkaracağız. Milletvekili sıfatını taşıyıp ihale peşinde koşan, mafya ile ilişkiler içine giren, yolsuzluk yapan insanları TBMM’den uzak tutacağız."