Kılıçdaroğlu'na zor ''Muharrem İnce'' sorusu... Bu yanıtı verdi

Kılıçdaroğlu'na zor ''Muharrem İnce'' sorusu... Bu yanıtı verdi
Güncelleme:

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu Ankara'da düzenlenen ilk kez oy verecek gençlerle yapılan etkinlikte "Muharrem İnce'ye sinirli misiniz" sorusuna yanıt verdi.

Ankara’da, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in organize ettiği “Değişim Senin Elinde” etkinliği Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilk kez oy kullanacak gençleri buluşturdu.

İftar yemeğinin ardından başlayan programın moderatörlüğünü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer üstlendi.

Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dört bir yanından 18-22 yaş arasındaki 200’ün üzerinde gencin katıldığı buluşmada soruları yanıtladı. Programda 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde ilk kez oy verecek İzmir, Antalya, Eskişehir, Kastamonu, Zonguldak gibi şehirlerden gelen çok sayıda gençler aldı.

Oturumu yöneten Soyer, gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu’nu, “Sayın genel başkanımız, müstakbel cumhurbaşkanımız hoş geldiniz. Ne iyi ettiniz geldiniz” diyerek karşıladı. Soyer ayrıca, “Ben gençlerle bir araya gelmekten ne kadar mutlu olduğunuzu çok iyi biliyorum. Arkadaşlarımız bu organizasyonu planladılar. Bugün 'söz serbest' dedik. Gençlere 'istediğiniz konuda soru sorabilirsiniz' dedik” diyerek etkinliğin açılışını yaptı.

Gençlerden gelen soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu, demokrasi, üretim, sosyal devlet ve sürdürülebilirlik ilkelerinin yönetimdeki önemine değindi. Kılıçdaroğlu, adalet, eşitlik, fikir ve düşünce özgürlüğüne vurgu yaparak hayata geçirilecek çalışmalardan örnekler sundu.

Gençlerin ve kadınların siyasette daha çok var olmasını istediklerinin sık sık altını çizen Kılıçdaroğlu, bilimsel düşünce ve teknolojik gelişmelere önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Katma değeri yüksek ürün imalatı gibi çalışmaların yeni dönemde hayata geçirileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, yüksek yetenek inşasına da değinerek Türkiye’den yurt dışına beyin göçünün engellenmesi için çalışacaklarını söyledi.

“EN ÇOK İFTİRA ATILAN KİŞİLERDEN BİRİSİYİM”

Kılıçdaroğlu, siyaset gündeminde rakipleri tarafından kendisine yöneltilen ithamlara da cevap verdi. Soyer konuyla ilgili söz aldı ve “Sizinle ilgili yürütülen dezenformasyon, saldırılar var. Bir tanesi beni çok güldürüyor. ‘Aşı olmayacağım, sıram gelince olacağım’ diyorsunuz. O da diyor ki, ‘gittin aşı oldun’ diyor. Siz de diyorsunuz ki, ‘sıram geldi, oldum’. Nereden saldıracaklarını bilmiyorlar. Sürekli bir dezenformasyon, sürekli bir saldırı” dedi. Bunun üzerine hakkında uzun yıllardır karalama kampanyası yürütüldüğünü belirten Kılıçdaroğlu, “En çok iftira atılan kişilerden birisiyim” dedi.

“DEVRİMİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ”

Kılıçdaroğlu, “2023 kuşağının yani sizin kuşağınızın çok tarihsel bir görevi var. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla iktidardan indirmek. Bu dünya siyaset tarihine girebilecek bir başarı. Bu ülkenin gençleri 2023 yılında otoriter bir yönetimi sandığa gittiler ve devirdiler ve iktidardan aldılar. Bu olağanüstü bir şey. Dünya siyaset tarihi de bunu yazacaktır. Çünkü bugüne kadar otoriter yönetimler hep başka nedenlerle gitmişlerdir. Ama ilk kez biz sabırla, dikkatle, bakarak, zamanlayarak, sandığa giderek, oyumuzu kullanarak, sandığa sahip çıkarak ve sonunda da kazanarak 2023’te büyük bir devrimi gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

MUHARREM İNCE AÇIKLAMASI

"Aday olduğu için Muharrem İnce'ye sinirli misiniz? Bir de seçim ikinci tura kalacak diyorlar. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?" sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi:

"Bir hiç kimseye sinirlenmem. O konuda emin olabilirsin. Muharrem Bey'le elbette ki benim uzun süre devam eden bir arkadaşlığım da var, grup başkan vekilliğimizi yaptı. Ayrı yol çizdi. Kendisine saygı gösteriyorum, ayrı yol çizdiği için. Herhangi bir kırgınlığım da zaten söz konusu olamaz. Doğru da değil. Ama bir şeyi iyi düşünmemiz lazım. Eğer biz gerçekten Türkiye'nin içinde bulunduğu bu zor koşullarda Türkiye'yi çıkaracaksak birleşmek gerekiyor O nedenle gittiğim yerlerde gençler birleşe birleşe kazanacağız diye slogan atıyorlar. Bence en doğrusu da bu. Birleşmek ve Türkiye'yi içinde bulunduğu bu olumsuz tablodan tümüyle çıkarmak. En büyük arzum bu."