Kritik zirveden sonra ilk açıklama !

Kritik zirveden sonra ilk açıklama !

Başbakan Davutoğlu, 4.5 saatlik terör zirvesinden sonra açıklama yaptı.

Başbakan Davutoğlu başkanlığında, terörle mücadelede gelinen son nokta, şehirlerin yeniden imarı, başta çocuklar olmak üzere terör mağdurlarına yönelik çalışmaların ele alındığı güvenlik toplantısı, 4 saat 40 dakika sürdü

Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen toplantı, 4 saat 40 dakika  sürdü. Toplantıda, terörle mücadelede gelinen son nokta, şehirlerin yeniden  imarı, başta çocuklar olmak üzere terör mağdurlarına yönelik çalışmalar ele alındı.

Açıklama geldi:

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkanlığında bugün Çankaya Köşkü'nde yapılan Güvenlik Toplantısı'nda terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerimizin yürüttüğü faaliyetler ele alındı.

Terörden olumsuz etkilenen vatandaşların güvenlik, huzur ve esenliğinin azami şekilde korunması ve sürdürülmesi bakımından başta sağlık, eğitim, kentsel altyapı, çevre ve ulaşım olmak üzere tüm alanlarda yürütülen çalışmalar ve alınacak tedbirler gözden geçirildi.

 Toplantıda ayrıca Suriye ve Irak'taki güvenlik durumu ve ülkemize yönelik riskler değerlendirildi. Hükümetin; ülke ve milletin güvenlik ve refahı için terörizmle mücadeleyi en kapsamlı biçimde sürdürmeye kararlı olacağı vurgulandı.

TOPLANTIYA KİMLER KATILDI...

 Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan  yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ve Tuğrul Türkeş,  İçişleri Bakanı  Efkan Ala, Adalet Bakanı BEKİR BOZDAĞ, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Aile ve  Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent  Tüfenkci, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Ulaştırma Denizcilik ve  Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Milletvekili ve Başbakan  Davutoğlu'nun Başdanışmanı Ali Sarıkaya, Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu,  MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muhammed  Dervişoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, Emniyet Genel Müdürü  Celalettin Lekesiz, Genelkurmay Harekat Başkanı Korgeneral Bahadır Köse,  Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Ahmet Muhtar Gün ve Ümit Yalçın,  Başbakan'ın başdanışmanları Kemal Ökem ve Hatem Ete ile Başbakanlık Güvenlik  İşleri Genel Müdürü Bilal Durdalı katıldı.