Mansur Yavaş'tan CHP'ye hayır diyen İYİ Parti için ilk yorum

Mansur Yavaş'tan CHP'ye hayır diyen İYİ Parti için ilk yorum
Güncelleme:

İYİ Parti'nin CHP'nin yerel seçimlerde iş birliği teklifini reddetmesiyle ilgili ne diyeceği merak edilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın yorumu belli oldu.

CHP'nin İyi Parti'ye götürdüğü yerel seçimde iş birliği teklifi İyi Parti'nin yetkili kurullarında görüşüldü. Meral Akşener'in başkanlığında önce İyi Parti Başkanlık Divanı toplandı. Milletvekillerinin de katıldığı toplantı 3 saat sürdü.

 Kurul, 13 Eylül'de aldığı 'ittifaksız yerel seçim kararını' yeniden gözden geçirdi.  

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Perşembe günü İYİ parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti ve "yerel seçimde işbirliği yapalım" teklifini sundu. CHP'nin teklifinin ülke genelini değil Ankara ve İstanbul gibi illeri kapsadığı öğrenildi. Meral Akşener ise Özel'in teklifini partisinin Genel İdare Kurulu'na danışma kararını verdi.

İYİ Parti Genel İdari Kurulu toplantısı sonunda yapılan yazılı açıklamada, 2024 yerel seçimlerine İyi Parti'nin tek gireceği belirtildi. 

 Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti’nin “CHP ile işbirliğine hayır kararı”na ilişkin ilk kez konuştu. Habertürk TV Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır’a konuşan Yavaş, “Biz partilerin aldığı kararlara karışmıyoruz, saygı duyuyoruz. Ankara'da 4 milyon 200 bin seçmen var ve hepsinin oylarına talibiz. Ankara için hizmet ve proje üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.