Meclis, Nisan Ayında Yoğun Gündemle Çalışacak

Meclis, Nisan Ayında Yoğun Gündemle Çalışacak

AK Parti'nin, TBMM Genel Kurulunun gündemi ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisi kabul edildi -Genel Kurul, Nisan ayında Pazartesi ve Cuma günleri de çalışacak

TBMM (AA) - Meclis, Nisan ayında yoğun gündemle çalışacak.

AK Parti, TBMM Danışma Kurulunda uzlaşma sağlanamaması üzerine gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisini Genel Kurula taşıdı.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, öneri aleyhinde yaptığı konuşmada, "Anlaşılan o ki iki ayağımızı bir pabuca sokacağız. Eğer 7 Haziran'da bir büyük koalisyon kurulabilseydi, ülkede şu anda bu kutuplaşmayı yaşamayacaktık. Şu anda Kürt meselesini çözüyor olacaktık. Dış politikada bu tıkanıklıklar olmayacaktı." diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, sataşma gerekçesiyle söz alarak, "Milletimiz hiçbir tehdide pabuç bırakmaz. 7 Haziran'da da 1 Kasım'da da bu halk oy verdi. Demokrasinin kuralları işliyor." dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, vize muafiyetiyle ilgili olarak Türkiye'nin üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi bakımından Meclis'in çok yoğun bir gündemle çalışması gerektiğini dile getirdi.

Bekaroğlu'nun, partilerine yönelik sözlerinin kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını vurgulayan Çavuşoğlu, CHP Grubuna yönelik olarak "Bunun nedenlerini de anlayamıyoruz. Kendisi bir psikiyatr, profesör doktor. Yani arkadaşlar kendisinin gerçekten bir sevgiye ihtiyacı var. Yeterince sevgi vermiyorsunuz." ifadesini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Bekaroğlu'nun değerli bir kişi olduğunu belirterek, partisinin, Türkiye Cumhuriyeti siyasetine katkı sağlayan, bu ülkeyi seven tüm yurtsever siyaset insanlarına sevgi beslediğini söyledi.

AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse'nin, konuşması sırasında, "Her seçimde Sayın Cumhurbaşkanımız geldi, sizi sandığa gömdü." sözleri üzerine, CHP Grup Başkanvekili Özel ve HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Cumhurbaşkanının tarafsız olması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından AK Parti'nin grup önerisi kabul edildi.

Buna göre TBMM Genel Kurulu, Nisan ayı boyunca, haftalık çalışma günleri olan salı, çarşamba ve perşembe dışında pazartesi ve cuma günleri de çalışacak. Genel Kurul, pazartesi ve cuma günleri saat 14.00'te toplanarak saat 24.00'e kadar gündemindeki konuları görüşecek.

Genel Kurul, Nisan ayı boyunca saat 24.00'e kadar çalışacak, ancak günlük programının bitmemesi halinde saat 24.00'ten sonra da çalışmalarını sürdürecek.

HDP'nin, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkında verdiği gensoru önergelerinin gündeme alınıp alınmayacağına dair görüşmeler, 4 Nisan Pazartesi günü yapılacak.

Grup önerisinin kabul edilmesinin ardından Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kurulmasına ilişkin yasa tasarısının görüşülmesine geçildi.