Meclis'te ''çapsız Bakan'' gerilimi !

Meclis'te ''çapsız Bakan'' gerilimi !

CHP'li Levent Gök'ün Aile Bakanı Ramazoğlu'na 'çapsız' demesi Meclis'i karıştırdı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri Meclis'i gerdi. Gök, Bakan Ramazanoğlu için "çapsız" ifadesini kullanınca AK Parti milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak protesto etti.

HDP'nin Sema Ramazanoğlu hakkında verdiği gensoru önergesi Meclis'teki tansiyonu yükseltti. CHP Grupbaşkanvekili Levent Gök, çocuk istismarlarını bakanlığın gördüğünü; ancak üzerini örttüğünü iddia etti. Bakan Ramazanoğlu'nun tüm bu yaşananlara rağmen Ensar Vakfı'nı savunduğunu ifade eden Gök, uyuşturucu kullanım yaşının 10'lara düştüğünü söyledi. İşte Gök'ün AK Partili vekilleri kızdıran o sözleri:

"Çocuklarımızı bir Aile Bakanı'ndan korumaya çalışıyoruz.Uyuşturucu kullanım yaşının 10'lara düştüğü, çocukların fuhşa zorlandığı bir ülkede Aile Bakanı, 'Anamuhalefet partisi lideri, benim analık hakkımı sorgulayamaz' diyor. Sayın bakanım, sizin bu çapsız bakanlığınızı sorgulamak benim genel başkanımın hakkı ve haddidir."

RAMAZANOĞLU'NDAN CEVAP

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu da sataşma gerekçesiyle söz aldı. Ramazanoğlu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün TBMM'nin bir üyesi, bir kadına ve Hükümetin bir bakanına karşı kullandığı üslubu şiddetle kınadığını belirterek, "Anneliğimi sorgulamak kimsenin ne hakkıdır, ne haddidir. Sözlerimin de arkasındayım. Nezaket ve saygıya davet ediyorum. Bizim çapımızı değerlendirecek olan millettir ve sandıktır. Millete, sandığa gittiğimizde kimin çapının ne olduğuna millet karar veriyor ve biz de o kararla buradayız" diye konuştu.

GENSORU KABUL EDİLMEDİ

Konuşmaların ardından gensoru önergesinin gündeme alınması kabul edilmedi. Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi, TBMM Başkanlık Divanı olarak dün Balıkesir'de bir şehidin cenaze töreninde CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm'e yapılan saldırıyı kınadıklarını, siyasetin içinde şiddetin hiçbir zaman yer almaması gerektiğini söyledi.Hamzaçebi, daha sonra alınan karar gereğince tasarı ve teklifleri sırasıyla görüşmek üzere, yarın saat 15.00'te toplanmak üzere birleşimi kapattı. Birleşimin kapanmasının ardından bazı AK Parti'li kadın milletvekilleri, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in yanına giderek Gök ile ilgili tepkilerini ifade etti.