MECLİS'TE YEMİN GÜNÜ

MECLİS'TE YEMİN GÜNÜ

7 Haziran seçimleriyle milletvekilliğine seçilenler TBMM'de yemin etti.

26. Dönem milletvekilleri yemin etmeye başladı. Yemin töreni öncesi İstiklal marşı okundu. Ardından geçici TBMM Başkanı Deniz Baykal konuşmasını yaptı. Konuşması sonrasında ilk yemini Geçici Başkan sıfatıyla Deniz Baykal yaptı.

MİLLETVEKİLLERİNİN EDECEĞİ YEMİN METNİ:

"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim."

İLK YEMİNİ BENNUR KARABURUN YAPTI

Genel Kurul'da ilk yemini AK Parti Bursa Milletvekili engelli Bennur Karaburun yaptı. Karaburun'un kürsüye gelmesi için rampa hazırlandı.  Karaburun'un yemin etmesinin ardından rampa görevliler tarafından kürsünün önünde alındı. Daha sonra 25. Dönem milletvekilleri sırayla yemin etmeye başladı.
 

YEMİN TÖRENİNDEN KARELER - FOTO GALERİ
 

GENEL KURUL'DAKİ SAYGI DURUŞUNUN ARDINDAN MECLİS'TEN AYRILDI

TBMM Genel Kurulunda 25. Dönem 1. Yasama Yılı Açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara milletvekillerinin yemin töreni için Atatürk için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından TBMM'den ayrıldı.
 

BAYKAL'IN AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
 

HDP'Lİ 3 MİLLETVEKİLİ BUGÜN YEMİN ETMEYECEK

HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım'ın kayınpederinin vefatı, HDP Adana Milletvekili Rıdvan Turan geçirdiği operasyon ve HDP Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat'ın annesinin ve kız kardeşinin geçirdiği trafik kazası dolayısıyla yemin törenine katılamayacakları öğrenildi.   HDP'li milletvekillerinin katıldıkları ilk Genel Kurul oturumunda yemin ederek yasama faaliyetlerine başlayacakları belirtildi.

CHP'DEN DE İKİ KİŞİ BUGÜN YEMİN EDEMEYECEK

CHP'li Haluk Koç ve Gülsüm Bilgehan yurtdşında oldukları için yemin edemeyecekler.

TBMM Genel Kurulu’nda 25. Dönem Milletvekilleri Yemin Töreni'nde şimdiye kadar 4 milletvekili yeminini tekrarladı. Üçü AK Parti’den biri CHP’den olan milletvekillerinden üçü yeminini kürsüden ayrılmadan tekrarlarken, bir milletvekili ise daha sonra yeniden kürsüye çağrılarak yeminini tekrar etti. AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, oruçlu olduğunu unutarak su içmek istedi. CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu ise yemini sırasında kürsüdeki su bardağını devirdi.

Adana milletvekillerinden başlayan yemin etme sırası, ara verilinceye kadar İzmir iline kadar geldi. Geride kalan süre içerisinde Deniz Baykal’ın uyarısıyla 4 milletvekili yeminini tekrar etti. Yeminini tekrar eden ilk isim eski İçişleri Bakanı, AK Parti Erzurum Milletvekili Efkan Ala oldu. Kürsüye gelişi sırası muhalefet milletvekillerinin kendisine laf attığı Ala, ardından yeminini okumaya başladı. Ancak yemin metninde geçen 'yararlanması' ifadesini yanlış okuduğu gerekçesiyle Meclis Başkanı Deniz Baykal, Ala’dan yeminini tekrarlamasını istedi. Ala da bunun üzerine ellerini açarak tepki gösterdikten sonra yeminini tekrar okudu.

Efkan Ala’dan sonra yeminini tekrar eden milletvekili ise AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır oldu. Satır da Baykal’ın uyarısıyla yeminini kürsüden ayrılmadan tekrar etti.

Kürsüden ayrıldıktan sonra yeniden kürsüye gelerek yeminini tekrar eden milletvekili ise AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Can oldu. Can, yemin metninde geçen 'ant içerim' ifadesi yerine 'yemin ederim' dediği için daha sonra Baykal’ın uyarısıyla yeniden kürsüye geldi ve yeminini tekrar etti.

Oturumda yeminini tekrar eden CHP’den tek isim ise CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke oldu.

SU BARDAĞI SORUN OLDU

Araya kadarki sürede ilginç anlar da yaşandı. AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, oruçlu olduğunu unutarak su içmek istedi. Ancak partililer kendini uyarınca gülümseyerek, su içmekten son anda vazgeçti.

CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu ise yemini sırasında kürsüdeki su bardağını devirdi. Görevliler daha sonra kürsünün etrafını temizledi.

untitled-1-017.jpg

KILIÇDAROĞLU YEMİN ETTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulunda 25. Dönem 1. Yasama Yılı Açılış töreninde yemin etti.

3c918cb1d65724ef_622x354.jpg

DAVUTOĞLU MECLİS'TE YEMİN ETTİ !

Meclis'in saat 15.00'teki açılış törenine katılan Davutoğlu, Genel Kurul'da bir süre kaldıktan sonra ayrıldı. Davutoğlu gece 22.30'da gelerek yemin etti. AK Partili vekiller Davutoğlu'nu ayakta alkışladı. İzleyici locasındaki bazı misafirler de Davutoğlu'nun yemin törenini cep telefonlarıyla kaydetti.

screenshot_2-017.png

İŞTE DEMİRTAŞ'IN MECLİS'TEKİ YEMİNİ...

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan milletvekilliği yemin töreninde İstiklal Marşı'na eşlik eden Selahattin Demirtaş, yeminini böyle etti.

67016.jpg

DEVLET BAHÇELİ YEMİN ETTİ !

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yeminini 23:15 sıralarında etti. Devlet Bahçeli'nin yemini sonrası Davutoğlu Bahçeli'yi alkışladı.

bahcelison.jpg