MHP'de iki flaş gelişme !

MHP'de iki flaş gelişme !

MHP'de muhalifler ne yapıyor, yönetim nasıl direniyor ? İşte son yaşananlar..

OLAĞANÜSTÜ KURULTAYIN TOPLANMASI ARAP SAÇINA DÖNDÜ

1 Kasım seçimlerinin ardından MHP içerisinde başlayan kurultay tartışmaları yargıya taşındı. 16 MHP İl Başkanı adına, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesine başvurularak, kongrenin toplanması ve öncesindeki işlemler için MHP Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır, MHP Bursa üst kurul delegesi Mehmet Bilgiç’in çağrı heyeti olarak görevlendirilmesi talebiyle dava açılmıştı.  

SÜRPRİZ GELİŞME

MHP Genel Merkezi ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin avukatı Hamit Kocabey, sürpriz bir kararla dosyadan çekildi. Hürriyet’e konuşan Kocabey, “10 senedir, partinin ve genel başkanın avukatlığını yapıyorum. Ama bu dosyada benim iznim olmadan, Parti Genel Sekreteri’nin talimatı ile avukat Yücel Bulut vekaletname sunmuştur. Bulut aynı zamanda partinin Merkez Disiplin Kurulu üyesidir. Bu davranışın etik olmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle dosyadan çekildim. Ancak bu çekilme muhalif hareketle birlikte davrandığımız anlaşılmasın” dedi.

MUHALİF TEŞKİLATLARA KİLİT VURULDU

Diğer yandan MHP lideri Bahçeli, muhaliflerle hareket eden il başkanlarını görevden almak yerine, il teşkilatların kapısına bir bir kilit vurmaya başladı. Böylelikle Bahçeli, görevden alma yerine teşkilatı kapatarak, il kongrelerinin de önüne geçmiş oldu.

"KARAR ÜLKÜCÜ İRADEYE HAKARETTİR"

Karar valiliklere bildirilirken Bahçeli'ye Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan tepki gösterdi. Terörün Türkiye'yi yangın yerine çevirdiği bir dönemde MHP Genel Merkez yönetiminin meşguliyetinin kendilerini derinden yaraladığını söyleyen Oğan yaptığı açıklamada, MHP yönetiminin ülkücü iradeye hakaret ettiğini ileri sürdü.

İşte Oğan'ın açıklaması:
"Bugünlerde yurdun her köşesindeki Parti teşkilatlarımızın varlığı ve gücüne büyük ihtiyaç olduğu herkesçe kabul edilmesine karşın Genel Merkez yönetiminin makam hırslarıuğrunda hiç bir anlam ifade etmediği bir kez daha anlaşılmıştır. Genel Başkanın yol göstermesi üzerine zorunlu olarak başvurduğumuz yargı sürecinde sözüm ona Partiye Kayyum atattıracak olmakla bizleri suçlayanların, koltuklarını koruma adına onlarca yıldır faaliyette olan teşkilatlarımızı bir çırpıda kapatmaları tek kelimeyle ülkücü iradeye hakarettir."

Yeniçağ & Hürriyet