''O IBAN’lar Demetler, Ajdalar için miydi?''

''O IBAN’lar Demetler, Ajdalar için miydi?''
Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı'nın düzenlediği İstanbul Yeditepe Konserleri ile ilgili tartışmalar sürerken Habertürk yazarı Sevilay Yılman, koronavirüs salgınında "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" kampanyası ile verilen IBAN'lar için ''O IBAN’lar Demetler, Ajdalar için miydi?'' diye sordu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın, “İstanbul Yeditepe Konserleri" adı altında Saray'a yakın şarkıcılara verdirdiği ve çok az sayıda insanın izlediği konserler ve iddia edilen maliyeti tartışma konusu oldu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı 30 milyon TL'ye mal edildiği iddia edilen konserin maliyeti hakkında paylaşım yapanlar hakkında hukuki işlem başlatılacağını duyurdu.

Habertük yazarı Sevilay Yılman ise tepki gösterdiği konserlerin giderinin halktan IBAN paylaşılarak toplanan oparalardan akrşılandığını belirterek "Emin olun bunu duyunca cızz etti içim…Bayağı bir cızzzzz…" diye yazdı.

Yılman'ın yazısı şöyle:

Kötü bir dönemden geçtik…

Daha doğrusu geçmeye çalışıyoruz.

Sadece ülkemizi değil tüm dünyayı teslim alan koronavirüs denilen bir belanın yol açtığı hastalıkla mücadele ediyoruz.

Tabii tüm dünya gibi Türkiye de bu bela yüzünden maddi manevi epeyce sarsıldı.

Her ülke gibi Türkiye de kendi gücü ölçüsünde bu sarsıntıları aşmak için mücadele etti ve etmeye de devam ediyor...

 

Biliyorsunuz koronavirüs salgını başladıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan bizzat kendisi canlı yayında bir İBAN numarası verdi ve yardıma muhtaç insanlara aktarılmak üzere imkanı olan tüm vatandaşlardan bağış yapmaları çağrısında bulundu.

Devletin en başındaki otoritenin bu çağrısı üzerine seferber oldu tüm ülke...

Cumhurbaşkanı’nın verdiği İBAN’a 10 TL bağış yapan da oldu...

100 Milyon TL de!

Hiç sormadık, sorgulamadık nereye gitti o İBAN’a yatan bağışlar diye.

Çünkü illa ki ihtiyacı olana gitmiştir dedik!

Ama dün öğrendik ki o İBAN’a yatan bağışlardan aralarında Ajda Pekkan, Demet Akalın, Sibel Can gibi sanatçılarımız da fayda sağlamış.

Meğer bu şarkıcıların karantina günlerimizde verdikleri tüm konserler; ”Yeditepe Konserleri” adı altında Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen bir organizasyonun parçasıymış!

Bu birbirinden değerli şarkıcılarımızın ücretleri vatandaşın bir yandan koronavirüs belasını defederken bir yandan da ihtiyaç sahibi olan konuya komşuya aktarılsın diye oluşturulan İBAN’dan karşılanmış.

Emin olun bunu duyunca cızz etti içim…

Bayağı bir cızzzzz…

 

Sevilay Yılman'ın yazısının tamamı için...