ODTÜ, İTÜ ''out'' Beykent Üniversitesi ''in''

ODTÜ, İTÜ ''out'' Beykent Üniversitesi ''in''

Türkiye’de Beykent dönemi başlıyor. Beykent Üniversitesi Türkiye yönetiminde…

Türkiye’de siyasi karakterler uzun yıllarca ODTÜ ve İTÜ mezunu isimlerden oluşuyordu. Özellikle AK Parti’de partinin kurucularından, milletvekillerine, bakan ve bürokratlarına kadar birçok ismin eğitiminde ağırlıklı olarak ODTÜ veya İTÜ imzası bulunuyordu. CHP’de de durum çok farklı değildi. Daha önceki dönemlerde de “ODTÜ mezunu” ifadesi TBMM’de bolca yer almıştı. İş ilanlarında, haberlerde, bilimsel başarılarda klasik olmuş bir cümleydi “ODTÜ, İTÜ mezunu aranıyor.”

Beykent Üniversitesi’nin adı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun ilkönce Tayyip Erdoğan’a danışman, sonra da Dışişleri Bakanı olmasıyla  Türkiye’nin yönetim gündemine girdi. Haber3com’un Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Dönemi Başlıyor başlıklı haberinde de belirtildiği gibi Davutoğlu Dışişleri Bakanı olduğunda yakın çevresine “Beykent günlerini unutmadım” demekteydi. Hem akademik hem de ekonomik olarak Beykent Üniversitesi Davutoğlu ailesine bugünlere daha kolay gelebilmelerinin yolunu açtı; sadece aile değil, Prof. Dr. Davutoğlu’nun akademik ve siyasal kaderinde rol oynadı: Beykent Üniversitesi’nde profesör oldu; dünya literatürüne giren ve Harp Akademileri’nde 2004 yılından bu yana okutulan kitabı Stratejik Derinlik’i bu üniversitede yazdı. Davutoğlu’nun 1999 yılında başlayan Beykent Üniversitesi günleri, Ömer Dinçer tarafından dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan ile tanıştırılmasına, 2004’e kadar sürdü. Daha sonra Ankara’ya taşınarak, Başbakan’ın dış işleri konularında en yakın danışmanı olurken Beykent Üniversitesi’nde derslerine devam etti. Danışmanlığı fiili olarak hocalıkla birleştirmiş olması ona avantaj sağlıyordu: Zaten, bilgi birikimi, çok boyutlu bakış açısı ve sentezleme kabiliyeti açısından bu görev ona göre biçilmiş kaftandı adeta.

screenshot_3-043.jpg
2 Beykent’li: AK Parti Başkanı ve Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve AK Parti Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş, MA

Ahmet Davutoğlu’nun önce AK Parti Genel Başkanı ardından da Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olmasıyla birlikte bir anda gözler Beykent Üniversitesi’ne çevrilmişti.

Şimdi yine bir Beykent Üniversitesi mezunu genç bir politikacı ile Beykent Üniversitesi gündeme geldi. AK Parti’nin İstanbul İl Gençlik Kolları İl Başkanlığı’na geçen hafta seçilen; ardından da Abdurrahman Boynukalın’ın yerine AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı olan Melih Ecertaş 2009 yılında Beykent Üniversitesi İşletme ve Uluslararası Ticaret Bölümü’nden mezun oldu. “Geleceğin lideri” olarak bakılan 1987 doğumlu Melih Ecertaş 2004 yılında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra Beykent Üniversitesi İşletme ve Uluslararası Ticaret Bölümü’nü tercih etmişti. Bu tercihte Ahmet Davutoğlu’nun ne kadar etkisi var bilinmiyor ama, aynı koridorları ve akademik atmosferi solumuş olmaları, siyaseten birlikteliklerini güçlendireceği şüphesiz görülüyor. 2009 yılında Beykent Üniversitesi’nden mezun olan Ecertaş, 2008 yılında Fulbright bursunu kazanarak, Amerika Birleşik Devletleri’nde Yüksek Lisans yaptı. Ecertaş şu anda Gebze İleri teknoloji Enstitüsü’nde Doktora çalışmalarına devam ediyor.

İşte AK Parti’nin yeni Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Melih Ecertaş ile birlikte şimdi siyaset kulislerinde “Beykent Üniversitesi artık yönetimde”, “ODTÜ, İTÜ out, BEYKENT in” yorumları yapılmaya başlandı.

screenshot_5-020.jpg

Beykent Üniversitesi 20 yıllık geçmişiyle birçok ilke de imza atmıştı. Türkiye’de ilk yabancı üniversite ile “franchise” antlaşmasını daha kurulmadan önce başlatmıştı; ilkokuldan doktoraya kadar giden bir süreklilik sağlayan eğitim kalitesini inşa etmişti; diğer birçok üniversite ilkokul ve ortaokullarını bu modele göre açtı.

screenshot_4-034.jpg

Melih Ecertaş, AK Parti Merkez Gençlik Kolları Başkanı
1987 İnegöl, Bursa doğumlu.
Ortaokul ve lise: Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi
Lisans: Beykent Üniversitesi İşletme Bl.
Yüksek Lisans: Emerson College, Pazarlama İletişimi (Boston ABD)

Özel bir şikette Genel Müdür olarak görev yapmakta ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde doktoraya devam etmektedir.

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ’NDEN MEZUN OLAN BAZI ÜNLÜLER:

Beykent Üniversitesi mezunları sadece siyasette yönetimde değil, Türkiye’nin birçok büyük şirketinde de yönetici olarak çalışıyor. Medya ve sinema sektörünün de lokomotifi haline gelmiş durumda Beykent Üniversitesi.

İşte bazı mezunları:

Sinem Kobal, oyuncu
Arzu Şenses, oyuncu
Gizem Güven, oyuncu
Murat Dalkılıç, oyuncu
Özgür Çevik, oyuncu
Güler Bayraktaroğlu, Dynamics Sistem Direktörü
Hazal Alp, Turkcell İK Uzmanı
Melike Alan, Kaspersky Channel Direktörü
Elif Fırat, Rhino Runner Müşteri Temzilcisi
Kemal Oruç, Tiyatro Yönetmeni
Yeliz Soydan Şengül, Memorial İletişim Koordinatörü
Hatice Taşkent, ABAP Danışmanlık
Zafer Akar, Hazar Strateji Enstitüsü
Esra Çiğdem Ceylan, Medipol Üniversitesi-Akademisyen
Gamze Kahraman, Bilişim Zirvesi Yöneticisi
Mehmet Emin Baynazoğlu, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Öğrt. Gör.
Hakan Metin Akgün, Venture Manager
Zehra Ekimoğlu, Toysetoys Oyuncak Firması kurucusu
Tuvana Turkay, Oyuncu, besteci
Yeliz Kıvanç, Oyuncu
Gaye Turgut, oyuncu
Emre Konuk, Sahne Sanatları Yönetmeni
Barış Gönenen, Oyuncu
Uzak Gökhan Irmak, Oyuncu
Setenay Cankat, A Haber, Spiker
Emre Abdullahoğlu, Otomotiv
Mehmet Can Kıranartlıoğlu, Matbaacılık
Nehir Babataş, CNN Türk
Berk Ercan, TV program yapımcısı, yapım koordinatörü
Ali Biçim, Fox TV Sunucu

ODTÜ, İTÜ ''out'' Beykent Üniversitesi ''in'' - Resim : 4