"Erdoğan kırmızı çizgidir"

"Erdoğan kırmızı çizgidir"

Yeni Şafak Yazarı Abdulkadir Selvi, koalisyon için Erdoğan'ın kırmızı çizgi olduğunu söyledi.

AKP’nin tek başına hükümet kurma şansını kaybettiği 7 Haziran genel seçimleri sonrasında çıkan koalisyon tartışmaları ile ilgili yazan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi 'Erdoğan'ın kırmızı çizgi olduğunu' söyledi.

CHP ile HDP'ye 'muhalefet yolu gözüktüğünü' söyleyen Selvi bugün yayımlanan 'Erdoğan kırmızı çizgidir' başlıklı yazısında "AK Parti'de birinci öncelik erken seçim olmasına rağmen, koalisyon hükümeti için pozitif bir yaklaşım hakim. AK Parti'nin en büyük kırmızı çizgisi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak yazarı Selvi Davutoğlu'nun CHP ve MHP ile temaslarda bulunmak üzere bir heyet kurmayı planladığını söylediği yazısında şu ifadeleri kullandı: "Başbakan Davutoğlu, hükümeti kurmak görevini üstlendikten sonra koalisyon görüşmelerini yürütmek, CHP ve MHP ile temaslarda bulunmak üzere bir heyet kurmayı planlıyor. Bu heyetin içinden ilişkilerine göre CHP ve MHP için ayrı komiteler oluşturulacak. Bu isimler eşzamanlı olarak iki partiyle bir araya gelip, teklifleri iletip, önerileri alacak. Bunlar Başbakan Davutoğlu'nun başkanlığında toplanıp bir değerlendirmeye tabi tutulduktan sonra bir yol haritası üzerinde yürünecek.

"ERDOĞAN'DAN GERİYE BİR ADIM ATILAMAZ"

AK Parti'de birinci öncelik erken seçim olmasına rağmen, koalisyon hükümeti için pozitif bir yaklaşım hakim.
AK Parti'nin en büyük kırmızı çizgisi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan. AK Parti, muhalefetin Erdoğan konusunda kendisine bir tuzak kurmaya çalıştığını düşünüyor. Liderini koalisyon pazarlığına kurban eden bir AK Parti yaşayamaz. Başbakan Davutoğlu, 'Cumhurbaşkanı'nı hedef alan her şey bizi de hedef almıştır' demek suretiyle bu konuda net bir tavır ortaya koydu. Erdoğan, kırmızı çizgidir, ondan geriye bir adım atılamaz."