Saraysız Başkan Mujica, Şişli’de

Saraysız Başkan Mujica, Şişli’de

Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica, Türkiye ziyaretinin ilk durağını Şişli’ye gerçekleştirdi.

Uruguay eski Devlet Başkanı Jose Mujica, yeni kitabı “İktidarda bir kara koyun, saraysız başbakan Jose Mujıca" kitabının tanıtım toplantısını Şişli Belediyesi'nde gerçekleştirdi. 

Tekin Yayınevi’nden çıkacak "İktidarda Bir Kara Koyun-SARAYSIZ BAŞKAN JOSE MUJİCA" kitabının tanıtımı için Türkiye'ye gelen Mujica, Şişli Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye’ye Hoşgeldin Mujica” başlıklı basın toplantısına katıldı. Toplantıda CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve kitabın yazarları Andres Danza, Ernesto Tulbovitz de hazır bulundu. 

Basın toplantısında bir açıklama yapan Ağbaba, “Muhalefetin kitaplara ve filmlere hapsedildiği bir zaman dilimindeyiz. İşte böyle bir dönemde Mujica yoldaş hayatı başka bir yerden yorumladı, mücadeleye başka bir açı kazandırdı. Yaşam tarzı ile başka bir dünyanın mümkün olduğunu gösterdi. O bir başkandı ancak alışılmışlardan değildi. Hem Pepe'ye hem de sevgili eşine çok teşekkür ediyorum. Umarım Türkiye'de bir gün böyle bir Cumhurbaşkanı'na kavuşur" dedi.

 

Jose Mujica, “Halkın büyük çoğunluğu gibi yaşamaya çalışıyorum çünkü karar veren halktır. Çoğunluğun daha iyi yaşadığı gün belki biz de daha iyi yaşarız ve daha fazla harcarız. Hayatta en güzel şey özgürlüktür. Sevdiğimiz şeyleri yapabilmek için, özgür olmak daha fazla vakte sahip olmak demektir. Yoğun bir hayatım büyük bir evim ve hizmetçilerim olursa bunlara dikkat etmek için çok çalışırım. Bu nedenle de daha az özgür olurum. Benim işlerime dikkat etmesi için başkasını görevlendirirsem bu kez de onun vaktini çalmış olurum. Bu nedenle hayatta hafif olmak, bagajsız olmak daha fakir olmak değildir, özgür olmaktır. Bu çok mazisi olan şehri tanıdığım için, İstanbul ve Türkiye'yi tanıdığım için size çok teşekkür ederim. Dünya siyasetinden pek anlamıyorum zaten Güney Amerika siyaseti beni delirtiyor" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, belediye olarak Jose Mujica’yı ağırlamaktan son derece mutluluk duyduklarını belirterek, tüm İstanbulluları 7 Kasım’da Şişli Kent Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek Mujica söyleşisine davet etti.