Sarıgül'e yumruk attığı iddia edilen isim Sarıgül'ü suçladı

Sarıgül'e yumruk attığı iddia edilen isim Sarıgül'ü suçladı
Güncelleme:

TBMM’de yaşanan Mustafa Sarıgül’e yumruk attığı iddia edilen eski Milletvekili Turan Tüysüz, Sarıgül’ün kendisine yüklü bir miktar borcu olduğunu öne sürerek onun için ‘kavga’ ettiklerini belirtti.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün Meclis kulisinde 22. Dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz tarafından saldırıya uğraması şok etkisi yaratmıştı. 22. Dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz, Meclis'te CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e yumruk attığı iddialarının ardından ilk kez konuştu. İlk etapta sorulara yanıt vermeyen Tüysüz, daha sonra "Ben onu ziyarete gittim. Orada Meclis’in kamerası var. İlk o bana yumruk attı" dedi.

TURAN TÜYSÜZ KONUŞTU: YÜKLÜ BİR MİKTAR BORCU VAR

Olayın yaşandığı ilk saatlerde net bir açıklama yapmaktan kaçınan Tüysüz, daha sonra 10Haber'e yaptığı açıklamada "Ne kadar borcu var size?" sorusuna "O uzun bir mesele boşver. Ama yüklü miktar borcu var. Biz onun için kavga ettik. CHP’den atıldık adam bizi tanımadığını söylüyor. Ayıp" diye yanıt verdi.

‘İLK O BANA YUMRUK ATTI’

Tüysüz yumruk olayıyla ilgili ise "Ben onu ziyarete gittim. Orada Meclis’in kamerası var. İlk o bana yumruk attı" dedi.

Sarıgül, yaşananların ardından bir gazetecinin "Konu alacak verecek meselesi mi?" şeklindeki sorusuna ise "Ne olduğunu bilmiyorum; alacak verecek meselesinin yeri burası değil. Ben beyefendiyi 15 yıldır görmüyorum, konuşma şekli hoş değildi. Konuşmalarını dikkate almadan uzaklaştım, iyi ki uzaklaştım" yanıtını vererek Turan Tüysüz’den şikayetçi olmayacağını belirtmişti.

  Sarıgül'den ilk açıklama:

" Şimdi daha sonra öğrendiğim geçmiş dönem bir milletvekili ile yanıma yaklaşarak hiç bilmediğim konularla ilgili bana birtakım sorular sordu ben de sizi tanımıyorum. Burası bunun yeri değil dedim. Ve onun üzerine oradan uzaklaştım. Kendisi de ileri geri konuşmaya devam etti. Tabii ki yüce parlamentoda bunların olması konuşulması hoş bir şey değil. Bugün Türkiye'nin gündeminde olağanüstü bir seçim varken, böylesine bir talihsiz olayla karşı karşıya kalmak beni gerçekten son derece üzmüştür. Yüce parlamento çatısı altında hak harama mücadelesi vermek, bir konuşma yapmanın yeri ve zamanının olması lazım daha sonra bir arkadaşımızın nerede ne konuşacağını bilmemesini gerçekten büyük bir üzüntüyle karşılıyorum. Her zaman barıştan yana sevgiden yana hak arayan insanların yanında olan bir arkadaşınız olarak yüce parlamentoda böylesine bir olayın tecelli etmesi doğru değildir. "