Savcı Öz hakkında bomba iddia !

Savcı Öz hakkında bomba iddia !

Savcı Öz ve 17 Aralık soruşturmasının savcısı olan Celal Kara hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı.

Zekeriya Öz ile 17 Aralık soruşturması Savcısı Celal Kara’nın Almanya’ya “firarında” yeni gelişme yaşandı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce haklarında yakalama kararı çıkartılan Ergenekon Davası’nın eski Savcısı Zekeriya Öz ile 17 Aralık soruşturması Savcısı Celal Kara’nın Almanya’ya “firarında” yeni gelişme yaşandı.

BND VİZE VERMEDİ

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre haklarında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” suçlarından tutuklama kararı verilen firari Savcıların Amerika’ya kaçış planı bozuldu.

BURADA KALACAKSINIZ

Yakalama kararı çıkmadan 12 saat önce Sarp Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a kaçan Zekeriya Öz ile Celal Kara’nın Pensilvanya’ya gitmeleri Alman İstihbarat Teşkilatı BND’nin engeline takıldı. Gürcistan üzerinden Ermenistan’a oradan da Almanya’ya kaçan Öz ve Kara’nın ABD’ye gitmek istediği ancak BND’nin, “Bizim kontrolümüz altında burada kalacaksınız” diyerek buna izin vermediği iddia edildi.

SİYASİ SIĞINMA TALEBİ

Federal Alman Savcılığı’nın Öz ve Kara’nın siyasi sığınma taleplerini de “mayalamaya” bıraktığı öne sürüldü. Almanya’nın firari savcılara siyasi sığınma (iltica) talebini resmen kabul etmemesi ve ABD’ye gidişlerine onay vermemesi “manidar” bulundu.

CD’LER İSTİHBARATTA

Zekeriya Öz ve Celal Kara’nın Alman istihbaratının gözetiminde Ulm’den ayrılarak özel uçakla Düsseldof’a götürülerek lüks bir otele yerleştirildiği iddiaları gündeme gelmişti. Almanya’da BND’nin koruması altında bulunan Öz ve Kara’nın Hollanda’nın Lahey kentinde bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulunacakları ifade edilmişti.

Öz’ün Türkiye’den kaçarken bavulunda götürdüğü “top secret” belgeler ile 21 CD’yi Alman İstihbarat Teşkilatı BND’ye verdiği ileri sürüldü. BND’nin kozmik bilgiler içerdiği bildirilen belgeleri ve CD’leri incelediği kaydedildi.