Seçime 2 gün kala bomba seçim analizi !

Seçime 2 gün kala bomba seçim analizi !

Seçime 2 gün kala Bekir Ağırdır'dan bomba analiz.. Hangi parti kaç vekil çıkaracak ?

Araştırma şirketi KONDA’nın Genel Müdürü Bekir Ağırdır, 7 Haziran genel seçimleri için son seçim araştırmasını değerlendirerek, “AKP, 270 ya da 278 milletvekili çıkarabilir. Kesin sayı vermek zor” dedi. Ağırdır’a göre, CHP 120-130 arası, HDP 60-70 arası,  MHP ise 75-90 milletvekili çıkarabilir.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre AKP’nin tek başına iktidar olması için TBMM üye tamsayısının 550 salt çoğunluğu olan 276 ve üzeri milletvekili gerekiyor. Ağırdır, 47 milyon civarında geçerli oy beklediğini, yurt dışı oy oranının yaklaşık 1 milyon olduğuna dikkat çekerek, yurt dışı oy oranın seçim barajını etkileyeceğini belirtti.

Yurtdışı oy oranının milletvekili sayılarını ne kadar etkileyeceğini tam hesap edemediklerini dile getirdi.

Ağırdır, 2011 seçimlerinde 47 AKP’li, 23 CHP’li, 10 MHP’li, 5 HDP’linin son sıradan kazandığını anımsatarak, bir ildeki 5 bin ya da 3 bin oyun milletvekili seçimi açısından kritik olduğunu ifade etti. Şimdiden milletvekili sayısı hesaplamanın zor olduğunu dile getiren Ağırdır şöyle konuştu:

“Birincisi yurt dışı oyların partilere dağıtılımını bilmiyoruz. Bence, 480 milletvekili, gece 21.00, 22.00 sıralarında belli olacak. Kalan 70 milletvekilinin dağılımında ise dananın kuyruğu kopacak. Hızlı başlayacak ancak tümünü öğrenmemiz gecenin geç saatlerine sarkacak.”