Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

Şehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı

MHP Genel Başkanı Bahçeli:- "Bir asır evvel ufkumuzun tam önüne hayasızca kazılan işgal çukurları şehit kanlarıyla örtülmüş, batıl projeler Çanakkale'nin manevi havasında boğulmuştur"- "Dün Çanakkale önlerine kadar gelme cüreti gösteren emperyalist canili

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bir asır evvel ufkumuzun tam önüne hayasızca kazılan işgal çukurları şehit kanlarıyla örtülmüş, batıl projeler Çanakkale'nin manevi havasında boğulmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Çanakkale Zaferi'nin, Türk ve dünya tarihinin akışını değiştiren, bölgesel ve küresel denklemleri baştan ayağa yenileyen stratejik bir diriliş olduğunu belirtti.

Çanakkale'nin, imanın, inancın, izzet ve iffetin, zillet, hezimet ve acziyeti mağlup ettiği kutlu bir mekan olduğunu vurgulayan Bahçeli, "101 yıl evvel Türk milletinin kaderi Çanakkale'de düğümlenmiş, varlığı Çanakkale'ye mühürlenmişti" ifadelerini kullandı.

Emperyalist güçlerin, gelişmiş silah ve teknolojileriyle denizden ve karadan gerçekleştirdiği saldırılara Türk milletinin boyun eğmediğine vurgu yapan Bahçeli, "Türk milleti sükut kesmiş tepelerde, ateş almış koylarda parlamış, fırın gibi tabyalarda, tarihin nabız atışının duyulduğu mevzilerde çağlamış, kısaca Çanakkale'de namus ve şeref müdafaasıyla ayağa kalkmış, barbar istilasına karşı etten duvar örmüştür. 'Bir elimizi bağlasalar da tek elimizle boğaz engelini aşarız' diyen Lord planları, haçlı hevesleri Çanakkale'de paramparça edilmiştir. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü mahşer yeridir Çanakkale. Siperlere serilmiş kuru ot ve samanla doldurulmuş yataklarda hilalle yıldızın mürüvvetini düşleyen safiyet ve samimiyettir Çanakkale" değerlendirmesinde bulundu.

- "Batıl projeler Çanakkale'nin manevi havasında boğulmuştur"

Türkiye üzerinde kirli hesapları bulunanların hala anlayamadıkları şeyin, bin yıllık kardeşlikte karar kılmış olan Türk milletinin bu plan ve hesaplara fırsat vermeyeceği gerçeği olduğunu anımsatan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Bir asır evvel ufkumuzun tam önüne hayasızca kazılan işgal çukurları şehit kanlarıyla örtülmüş, batıl projeler Çanakkale'nin manevi havasında boğulmuştur. Dün Çanakkale önlerine kadar gelme cüreti gösteren emperyalist caniliğin bugünkü kuklaları yine hendeklerle, yine çukurlarla, yine vatan evlatlarına ateş ve ölüm yağdırarak sonuç alacaklarını sanmaktadırlar. Şunun bir defa önemle altını çizmek isterim ki Çanakkale ruhu Türk milletine Levh-i Mahfuz'dan itibaren yazılıdır ve bu ruh hainlere, katillere Türk vatanını dar edecektir. Devletiyle bütünleşen aziz milletimiz yıkım lobisine, çözülme akıntısına, şehirlere konuşlanan eli silahlı insan artıklarına geçit vermeyecektir. 'Ben olmazsam devlet yıkılır' diyecek kadar kibre batan, Türk milletini küçümseyen, Çanakkale'yi geçilmez yapan şuuru görmezden gelenler bu gerçeği idrak etmeli, içine girdikleri yanlıştan muhakkak dönmelidir."

Bahçeli, şu görüşlerini paylaştı:

"Türkiye Cumhuriyeti kişilerle kaim değildir. Ve hiç kimse kendini dev aynasında görmemeli, vazgeçilmez addetmemelidir. Hangi oyun ve tuzaklar devreye sokulursa sokulsun, Türk milletinin birbirinden ayrılmayacağının nişanesi, şanlı hilalin gölgesi altında, Diyarbakırlı Bayram'ın, Erzurumlu Hasan'ın, Trabzonlu Adem'in, Kayserili Ahmet'in, Şanlıurfalı Hüseyin'in, İzmirli Murat'ın ve Ankaralı Mehmet'in bugün Çanakkale sırtlarında yan yana yattığı muazzez kabirlerdir. Vatan işgale uğramasın, namahremimize el değmesin, birlik ve bütünlüğümüz bozulmasın diyerek Çanakkale'yi aşılmaz kılan cesaret, Allah'a hamdolsun ki hala değerinden bir şey kaybetmemiş, hiçbir zaman da kaybetmeyecektir."

MHP Genel Başkanı Bahçeli mesajında, şu ifadelere yer verdi:

"Bu vesileyle Çanakkale'de bedenlerini siper ederek istiklalimizi koruyan, Cumhuriyet'in yolunu açan, Türk ve insanlık tarihini derinden etkileyen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, vatan ve millet uğruna hayatlarını kaybetmiş tüm şehitlerimize ve muhterem ecdadımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum."