Sinan Oğan MHP'den ihraç edildi

Sinan Oğan MHP'den ihraç edildi

Eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan MHP’den ihraç edildi. Oğan son olarak MHP'nin baraj altında kalabileceğini söylemişti..

Sinan Oğan için MHP Merkez Disiplin Kurulu'nda yapılan oylamada, oy birliği ile ihraç edilmesine karar verildi.

Sinan Oğan son olarak “MHP 1999'daki sürprizi yakalayabilir. Ama yapamazsa da 2002' deki hezimeti yaşayabilir” şeklinde sözleriyle gündeme gelmişti

Sinan Oğan için MHP Merkez Disiplin Kurulu'nda yapılan oylamada, oy birliği ile ihraç edilmesine karar verildi.

Sinan Oğan son olarak “MHP 1999'daki sürprizi yakalayabilir. Ama yapamazsa da 2002' deki hezimeti yaşayabilir” şeklinde sözleriyle gündeme gelmişti.

MHP 1999 genel seçimlerinde yüzde 18 oy alarak sandıktan ikinci parti olarak çıkmış ve büyük bir sürpriz yapmıştı. Bu başarı ile DSP-MHP-ANAP koalisyonunda ikinci büyük ortak olan MHP, 2002 erken seçimlerinde ise yüzde 8,3 oy oranı ile baraj altında kalarak TBMM'ye girememişti.

NELER YAŞANMIŞTI

Sinan Oğan, 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmemesi sonrasında parti disiplinine aykırı açıklamaları nedeniyle disipline sevk edilmişti.

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli, Sinan Oğan’ın ihracını istemişti.

7 Haziran Milletvekili seçimlerinde aday gösterilmeyen Sinan Oğan’ın ihraç talebine giden yolda ise seçimin ilk gününde attığı tweetler etkili olmuştu.

Sinan Oğan’ın attığı tweetteki, “Türk Milliyetçilerinin partisi MHP, Osmanlının başkenti, Türk Dünyasının göz bebeği İstanbul'da HDP'nin gerisinde kaldı. Başarı nerede?” ifadeleri MHP'de büyük yankı bulmuştu.
 
"HAKKIMIZDA DEVLET VERMİŞ FERMANI"
 
İhracı için düğmeye basıldıktan sonra ise “Hakkımızda Devlet vermiş fermanı, ferman padişahın Ülkücü gönüller bizimdir” diye bir tweet attı ve Dadaloğlu’nun sözlerinin yer aldığı türküyü paylaştı.
 
“MHP BARAJ ALTI KALABİLİR”

Son olarak erken seçimi değerlendiren, MHP’li Sinan Oğan, “MHP’nin işi zor ama bir o kadar da kolay. MHP ve diğerleri şeklinde bir ayrıştırmayı gerçekleştirirse, 1999’daki sürprizi yakalayabilir. Ama yapamazsa da 2002' deki hezimeti yaşayabilir” dedi.