Siyasilerden "lanetliyoruz" mesajları

Siyasilerden "lanetliyoruz" mesajları

Bir çok siyasi İstanbul'daki hain patlamayla ilgili mesaj yayınladı.

Davutoğlu: Her geçen gün kaybeden terör örgütleri hain saldırılarıyla asla amaçlarına ulaşamayacaklar

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Vezneciler'deki terör saldırısının ardından Twitter adresinden yaptığı açıklamada, "İstanbul'da meydana gelen alçak terör saldırısını kınıyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Her geçen gün kaybeden terör örgütleri bu hain, insanlık dışı saldırılarıyla asla amaçlarına ulaşamayacaklar" dedi.

KILIÇDAROĞLU : ÇEVİK KUVVET POLİSLERİMİZİ TAŞIYAN SERVİS ARACINA YÖNELİK TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "İstanbul Vezneciler'de, Çevik Kuvvet Polislerimizi taşıyan servis aracına yönelik terör saldırısını lanetliyorum" dedi.

Kılıçdaroğlu yazılı açıklamasının devamında şunları söyledi,

"Barış ve kardeşliğin ayı olan Ramazan'ın ikinci gününde düzenlenen bu terör saldırısı, güvenli bir Türkiye uğruna üstüne düşen sorumluluğu kararlılıkla yerine getiren emniyet teşkilatımızı hedef almıştır. Güvenlik güçlerimizle birlikte toplumsal huzurumuza da yönelen bu saldırının arkasındaki karanlık güçler, mevcut iktidarın her türlü beceriksizliğine rağmen, milletimizin teröre karşı gösterdiği ortak dayanışmasıyla yok olacaktır. Bu duygularla, alçak saldırıda şehit olan polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ve tüm milletimize başsağlığı dileklerimi iletiyorum."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Vezneciler'deki terör saldırısına ilişkin, "İstanbul’u kana bulayan alçakların, emir aldıkları arsızların, Türkiye’yi istikrarsızlığa gömmek isteyen kansızların hesabı görülmelidir" dedi.

Abdullah Gül ile Süleyman Soylu Vezneciler'deki terör saldırısını kınadı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da Vezneciler'deki terör saldırısının ardından Twitter adresinden açıklama yaptı. Saldırıya ilişkin Gül, "İstanbul'daki hain terör saldırısını lanetliyorum" derken, Soylu, "Haince saldırıyla kaybettiğimiz şehitlerimize rahmet milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

ABDULLAH GÜL: "İSTANBUL'DAKİ HAİN TERÖR SALDIRISINI LANETLİYORUM"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "İstanbul'daki hain terör saldırısını lanetliyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımız ve şehit polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

SÜLEYMAN SOYLU: "HAİN SALDIRI"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Mübarek bir günde haince saldırıyla kaybettiğimiz şehitlerimize rahmet milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.

Demirtaş: Gelin dördümüz biraraya gelelim akan kanı durdurmak için görüşelim

Demirtaş;”Buradan Başbakan ve mecliste grubu bulanan siyasi parti liderlerine çağrıda bulunuyorum. Gelin dördümüz biraraya gelelim akan kanı durdurmak için görüşelim. Belirleyeceğimiz sürede bu sorunu çözemezsek hepimiz istifa edelim” dedi..

Demirtaş, İstanbul’daki patlamayla ilgili olarak;”Hiçbir şekilde hiçbir şiddet yolu yöntemi HDP ‘nin benimsediği makul görebileceği bir yöntem olmadı. Bundan sonrada olmayacaktır. Siyasi alandaki gerilim rekabet kabulümüzdür ama, şiddetin hiçbir yolunu yöntemini kabul etmediğimizi birkez daha ifade etmek istiyorum” dedi

CHP'li Gök: Terörü bir kez daha lanetliyoruz

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, İstanbul'daki terör olayını kınayarak, "Terörü bir kez daha lanetliyoruz. Ama terörün geldiği bu noktada da iktidarın sorumluluğunu bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Levent Gök, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısını kınayarak artan terör olaylarından dolayı iktidarı sorumlu tuttu. Levent Gök, "Terörü bir kez daha lanetliyoruz. Ama terörün geldiği bu noktada da iktidarın sorumluluğunu bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz" diye konuştu. Levent Gök, dokunulmazlıklarla ilgili Anayasa değişikliği teklifini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın henüz onaylamamasının anımsatılması üzerine şunları söyledi: "Cumhurbaşkanı dokunulmazlıklar konusunda, konu Meclis'e geldiği zamanki söylemlerinden çok uzak bir görüntü sergiliyor. Terörün bitmesini dokunulmazlıklarla ilgili teklifin mutlaka çıkartılmasına bağlayan Cumhurbaşkanı'nın o günlerde Meclis'i alelacele çalıştırdığı muhakkaktır. Bugün gelinen noktada Cumhurbaşkanı'nın kendisine tanınan süreyi sonuna kadar kullanmasını anlamakta biz de güçlük çekiyoruz. Eğer dokunulmazlıklar kalktığında terör bitecektiyse dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğini Cumhurbaşkanı niçin onaylamıyor? Ve terörün artmasına neden sebep oluyor? Sorulması gereken soru budur ve yanıtlaması gereken de Cumhurbaşkanı'dır. Cumhurbaşkanı ya önceki tezlerinden vazgeçmiş ya da başka bir değerlendirme içinde bulunuyor."

BBP Genel Başkanı Destici: "Saldırıyı gerçekleştirenler emperyalist güçlerin uşağıdır"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul’da yaşanan polise yönelik bombalı saldırıyı kınayarak, “Saldırıyı gerçekleştirenler Emperyalist güçlerin uşağıdır” dedi. Destici, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diledi.

"MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN"

İstanbul’daki hain saldırı sonrası açıklama yapan BBP Genel Başkanı Destici, “Bugün gerçekten büyük bir acı ile karşı karşıya kaldık. Mübarek Ramazan Ayı’nın ikinci gününde hain, kalleş terör örgütünün yine hunharca saldırısıyla ülkemiz, insanımız, polislerimiz ve sivil vatandaşlarımız karşı karşıya kaldı. Bu saldırıyı düzenleyen terör örgütünü ve bunlara yardım edenleri kınıyor ve lanetliyorum. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarının ve emniyet teşkilatımızın başı sağ olsun” dedi.

"BU MİLLETİN SABREDECEK VE DAYANACAK GÜCÜ KALMADI"

Milletin sabrının artık kalmadığını ve müdahalelerin artık yapılması gerektiğini dile getiren Destici,” Ülkemizi yönetenlere şunu söylemek istiyorum, bu milletin artık sabredecek, dayanacak gücü kalmamıştır. Biran önce millete verilen sözler yerine getirilmeli ve bu terör belasından bu millet ve memleket kurtarılmalıdır. Şimdi tekrar güvenlik zirveleri toplanacak. Bu saldırı değerlendirilecek. Milletimiz artık söz değil icraat bekliyor.” dedi.

DHA