Son seçim anketinde Zafer Partisi, MHP'yi de HDP'yi de ezip geçti

Son seçim anketinde Zafer Partisi, MHP'yi de HDP'yi de ezip geçti
Güncelleme:

Yaklaşan 2023 seçimleri öncesinde seçim anketleri peş peşe açıklanırken, yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin sonucu bire bir doğru tahmin eden Themis Araştırma'nın Aralık 2022 seçim anketinde Zafer Partisi kararsızlar dağıtıldığında HDP ve MHP'yi de geride bırakarak 4'üncü parti oldu.

23 Haziran 2019 tarihinde yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin sonucu bire bir doğru tahmin eden Koray Yücel'in sahibi olduğu Themis Araştırma Şirketi, son kamuoyu araştırma anket sonuçlarını yayınladı.

8 Aralık - 18 Aralık 2022 tarihleri arasında 30 ilde yaşayan aralarında ilk kez oy kullanacak seçmenlerin de bulunduğu, yüz yüze anket ve cati yönteminin bir arada kullanıldığı hibrit bir yöntemle gerçekleştirilen anket Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, siyasi parti tercihlerini ve cumhurbaşkanlığı seçim tercihlerini belirlemeye yönelik olarak gerçekleştirildi.

"Bugün bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz ?" anketinde sürpriz parti

Themis'in anketine göre Aralık ayının siyasi profilinde, Cumhur ittifakı bileşenlerini oluşturan partilerin oy kayıpları devam ederken, Millet ittifakı bileşenlerinden CHP ve İYİ Parti oylarını artırıyor. Millet İttifakını oluşturan diğer partilerin dikkate değer bir oy potansiyellerinin olmadığı gözleniyor.

Ancak Themis'in anketinde dikkat çeken bir ayrıntı yer aldı. Ümit Özdağ'ın Genel Başkanı olduğu Zafer Partisi'nin oy oranlarındaki artış dikkat çekti.

Themis'in anketine göre, Zafer Partisi kararsızlar dağıtılmadan yüzde 7,2 oy oranıyla 7'nci parti olurken, kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 7,9 oyla 4'üncü parti durumunda. 

Anket sonuçlarında Zafer Partisi'nin Kararsızlar dağıtılmadan, AK Parti, CHP, MHP, SP, İYİ Parti ve HDP'nin arkasında, Memleket Partisi, Deva Partisi ve diğer partilerin önünde yer aldığı gözükürken, Kararsızlar dağıtıldığında, AK Parti, CHP, İYİ Parti'nin arkasında, HDP, MHP ve diğer partilerin önünde yer aldığı görüldü.

İşte Themis'in Aralık 2022 "Bugün bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz" anketinin sonuçları:

Bugün bir seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz anketi sonuçları

Aralık ayının siyasi profilinde, Cumhur ittifakı bileşenlerini oluşturan partilerin oy kayıpları devam ederken, Millet ittifakı bileşenlerinden CHP ve İYİ Parti oylarını artırıyor. Millet İttifakını oluşturan diğer partilerin dikkate değer bir oy potansiyellerinin olmadığı gözleniyor. Zafer Partisi'nin her geçen gün oylarını artırdığı gözleniyor.

 THEMİS Araştırma Şirketi'nin Aralık 2022 seçim anketi sonuçlarının tamamı aşağıdaki linkte...