SP ve BBP ittifakından AK Parti sürprizi

SP ve BBP ittifakından AK Parti sürprizi

7 Haziran seçimlerine ortak listeyle girecek olan SP ve BBP AKP'de 3. döneme takılanlar için kapılarını açtı...

Saadet ve BBP ittifakı, AKP’de 3 dönem kuralına takılan 68 isme kapılarını açtı. YSK’ya teslim edilen listede önemli sıralar boş bırakıldı. Aralarında eski bakanların da olduğu isimlerle görüşmeler sürüyor.
Sağda ittifakı sağlayan Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi, AKP’de 3 dönem kuralı nedeniyle aday gösterilmeyen 68 isme kapılarını açtı.YSK’ya teslim edilen listedeki önemli sıralara isim bildirilmedi.

Bugün gazetesinden Metin Arslan'ın haberine göre bu yerlerin AKP’deki 3 dönem kuralına takılanların ittifaka katılması ihtimali nedeniyle boş bırakıldığı öğrenildi. İki partinin, AKP’de aday gösterilmeyen 3 dönemliklerle temasta olduğu belirtildi.

Milletvekili adaylarını ortak listeyle YSK’ya teslim ederek ittifakı resmileştirenBBP ile Saadet Partisi seçimlere Saadet Partisi çatısı altında girecek.YSK’ya verilen listelere göre SP lideri Prof. Dr. Mustafa Kamalak, seçimlere İstanbul 1’inci Bölge 1’inci sıradan, BBP lideri Mustafa Destici ise Ankara 1’inci Bölge 1’inci sıradan aday oldu. SP adayları 55 yerde, BBP adayları ise 30 yerde birinci sıradan aday gösterdi. Parti yetkilileri, barajı aşmaları durumundaittifakın 45 ila 50 civarında vekil çıkaracağını belirtiyor.

ŞAHİN VE TANTAN İLE TEMAS

İçiş­le­ri es­ki Ba­ka­nı ve Mİ­LAD Par­ti­si Eş Baş­ka­nı İd­ris Na­im Şa­hi­n’­in it­ti­fa­ka ka­tıl­ma­sı için gö­rüş­me­le­rin sür­dü­ğü be­lir­til­di. Saa­det cep­he­si­nin Şa­hi­n’­in İs­tan­bu­l’­dan aday­lı­ğı­na so­ğuk yak­laş­ma­sı ne­de­niy­le  İz­mir 1’n­ci Böl­ge 1’n­ci sı­ra ile Or­du aday­lı­ğı üzer­le­rin­de du­rul­du­ğu be­lir­ti­li­yor. İt­ti­fa­ka, İçiş­le­ri es­ki Ba­ka­nı Sa­det­tin Tan­ta­n’­ın da ka­tıl­ma­sı için te­mas­la­rın sür­dü­ğü kay­de­dil­di.