Tarihçi Sacide Bolcan, Atatürk'le Yakın Tarihimizi anlattı

Tarihçi Sacide Bolcan, Atatürk'le Yakın Tarihimizi anlattı

Tarihçi ve yazar Sacide Bolcan, "Atatürk'le Yakın Tarihimiz" konulu söyleşisinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri, siyasi dehasının Cumhuriyet ile perçinleştiği süreci anlattı.

Atatürk'ün manevi kızı ve Cumhuriyetin ilk tarih profesörlerinden Afet İnan'ın öğrencisi olan tarihçi yazar Sacide Bolcan'ın söyleşisi, Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

"Atatürkçülük kendini bilmektir"

Söyleşiye Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve eşi Hatice Akgün'ün yanısıra tarihçi, gazeteci ve yazar Hıfzı Topuz, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda Büyükçekmeceli katıldı. Sacide Bolcan, Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri başarıları ve cephelerdeki üstün öngörüsü ile kazanılan savaşların bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'ne giden yolu açtığını ifade etti.

Türkiye'nin çağdaşlaşma sürecinin Atatürk ilke ve devrimlerinin ışığında olduğunun da altını çizen Bolcan; "Atatürkçülük kendini bilmektir, geleceğe emin adımlarla yürümektir, barış ve özgürlük demektir. Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının her zaman yaşayacağı ve Cumhuriyet’in ayakta kalacağına inancım tamdır" ifadesini kullandı.

 

"Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır"

 

Tarihçi Sacide Bolcan'ın, Afet İnan ve Sabiha Gökçen'den dinlediği Atatürk'e ilişkin anılara da yer verdiği söyleşisinin sonunda konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Bolcan'ın Türkiye'nin yakın tarihini en iyi bilen tarihçilerden biri olduğunun altını çizerek; "Atatürk ve onun silah arkadaşları, o Kuvayi Milliye ruhunu taşıyanlara bu ülke çok şey borçludur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurmuş olduğu bu düzen, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin ne kadar sallarlarsa sallasınlar temelleri sağlamdır asla sonsuza kadar da yıkılmayacaktır" şeklinde konuştu.

Programın sonunda Büyükçekmece Belediyesi Osman Hamdi Bey Sanat Merkezi Ekber Yeşilyurt Atölyesi ressamlarından Nafia Ekren'in çizmiş olduğu Atatürk portesini Sacide Bolcan'a hediye etmesi duydu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Tarihçi ve yazar Sacide Bolcan söyleşi sonunda Büyükçekmecelilere kitabını imzaladı.