Tbmm Genel Kurulu

Tbmm Genel Kurulu

AK Parti'li Sarıeroğlu: "Sayın Kılıçdaroğlu'ndan, Sayın Ramazanoğlu ile ilgili sözleri nedeniyle özür bekliyoruz, dilemezse yargı önünde girişimlerimizi başlatacağız"

TBMM (AA) - AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle özür beklediklerini, dilememesi halinde yargı önünde girişim başlatacaklarını bildirdi.

MHP, Danışma Kurulunda oybirliği sağlanamadığı için taşeron işçilerle ilgili önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak TBMM Genel Kurulu gündemine getirdi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Tor, "Analar ağlamasın" denildiğini ancak gelinen noktada bugün Anadolu'nun kan ağladığını, şehit girmeyen il, ilçenin kalmadığını söyledi. Tor, "Bizi bu hallere düşüren iktidardır, Çözüm Süreci adı altında terörün görmezden gelinmesi bu sonucu doğurmuştur. Bu konuda AKP'nin söyleyecek bahanesi yoktur, halktan özür dilemelidir" dedi.

Taşeron sisteminin çalışanların geleceklerin çalınması, birileri zengin olurken birilerinin etinin, kemiğinin un ufak edilmesi olduğunu savunan Tor, 2002'de 15-20 bin olan taşeron işçi sayısının bugün yaklaşık 750 bine ulaştığını belirtti. Tor, AK Parti iktidarı döneminde taşeron işçiliğinin büyük boyutlara ulaştığını, bugün çözüm ararken yapılan açıklamaların işçinin kafasını karıştırdığını, bu açıklamaların kendi içinde çelişkiler taşıdığını öne sürdü.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkcü, taşeron işçiliğe yönelik getirilecek düzenlemeye değinerek, hükümetin yapması gereken en önemli şeyin, kadroya almadan önce nerede çalışıyorsa çalışsın işçilerin, güvenceli çalışmasını sağlamak olduğunu belirtti. Kürkcü, taşeron işçilerinin kadroya alınması halinde de yeni bir hak tanınmamış olacağını savundu.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, kamu personel rejiminde ciddi bir reform yapılması, taşeron, "kölelik sistemine" son verilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, dünkü gensoru önergesi görüşmelerinde CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik kullandığı ifadenin, özürle telafi edileceğini düşündüklerini söyledi.

Sarıeroğlu, bunu beklerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da Ramazanoğlu ile ilgili telaffuz etmekten utanç duyacağı ifadeleri kullanmasını, kadın milletvekili olarak kınadığını vurguladı. Bu sözlere, hangi parti olursa olsun, kadın ve insan hakları konusunda samimiyse herkesin tepki göstermesi gerektiğini belirten Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Yaşanan elim bir olay vardır. Ama Sayın Bakan'ın bu konudaki samimiyeti, ilkeli duruşu, tavırları ortadadır. Asıl söylemek istediği şeylerin ne olduğu bütün partilerimizce bilinmesine rağmen böylesine acı, ülkemizin her tarafında infial oluşturmuş, hepimizin içini yakmış olan çocuk istismarıyla ilgili bir konuda siyasi rant peşinde olunması ülkemiz açısından üzüntü verici. Kadın hakkı savunucusu dernek ve sivil toplum örgütlerine de bir çağrım var. Bu olayı burada bırakmayacağız. AK Parti kadın milletvekilleri olarak, kadın teşkilatlarımızdaki kadın üyelerimizle birlikte bu olayın peşinde olacağız. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan en başta özür bekliyoruz, dilemezse yargı önünde girişimlerimizi başlatacağız. Kadın hakkı konusunu, her zaman dolgu malzemesi yapanların, kadın, insan haklarını gündeme getirenler buna sessiz kalmamalı. Bu bir samimiyet testidir, kimlerin geçeceğini kadınlar olarak göreceğiz. Bu ülkenin seçilmiş ilk kadın başörtülü bakanı... Acaba halen CHP'nin başörtüsüyle sorunu mu var?"

Konuşmaların ardından MHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.