Ümit Özdağ, Kılıçdaroğlu ve Akşener'e teşekkür edip sordu: ''Adayınız kim ?''

Güncelleme:

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya üzerinden yaptığı video paylaşımda başta CHP ve İYİ Parti olmak üzere muhalefete "imalı" bir teşekkür yayınlayarak "Bu durumda Cumhur İttifakı'nın adayı kim" diye sordu.

Türkiye dolu dizgin 2023 seçimlerine doğru ilerlerken, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden aday olacağını açıklamasıyla birlikte "Erdoğan 3'üncü kez aday olabilir mi" tartışmaları başladı.

Anayasa'nın 101. maddesinin yer alan ikinci fıkrasında "Cumhurbaşkanının görev süresi beş yıldır. Bir kimse en fazla iki defa Cumhurbaşkanı seçilebilir" ifadesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2014 ve 2018'de 2 defa Cumhurbaşkanı seçildiği için üçüncü defa aday olamayacağı ortadayken Erdoğan'ın yeniden adaylığını açıklamasına muhalefet çok sert dille karşı çıkıyor.

Erdoğan'ın adaylığının Anayasa'ya göre mümkün olmadığını söyleyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ kendi Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda muhalefete imalı bir teşekkür edip, "Bu durumda Cumhur İttifakı'nın adayı kim" diye sordu.

Özdağ'ın paylaşımında ""Muhalefet nasıl yapılır" derslerine uzaktan eğitimle katıla @kilicdarogluk
ve @meral_aksener 'e kamuoyu önünde teşekkür ediyorum. Erdoğan'ın 3. kez aday olamayacağını ve muhalefetin buna destek olmaması çağrımız karşılık buldu görünüyor. Bu durumda Cumhur İttifakı'nın adayı kim?" ifadeleri yer aldı.