Yalçın Akdoğan: Tehlike daha geçmedi

Yalçın Akdoğan: Tehlike daha geçmedi

AK Partili vekil Yalçın Akdoğan, "FETÖ cuntası nasıl farkedilmedi ?'' sorusuna böyle yanıt verdi.

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi sürecine ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. 24 Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in sorularını yanıtlayan Akdoğan, OHAL uygulamasına ilişkin "Sıkıyönetim ile karıştırılmamalı.

Vatandaş açısından değişiklik olmayacak ama FETÖ ile mücadele için bir takım ilave güvenlik ve hukuki tedbirlerin alınmasına da ihtiyaç var" dedi. Akdoğan, Türkiye'nin daha önce Gezi Parkı veya Kobani süreçlerinde OHAL'e gitmediğini ama uçaklarla kendi halkım bombalayan bir cunta kalkışması sonrasında OHAL'in zorunlu olduğunu ifade etti.

3-5 AYLIK HAZIRLIK

Akdoğan, "Bu insanlar korgeneral rütbesine gelene kadar nasıl fark edilmedi" yönündeki soru üzerine "Fark edilmeme gibi bir durum yok. Biraz duyarsızlıkla biraz da bu işle hesaplaşması gerekenlerin hesaplaşmamasından kaynaklanıyor. Örneğin bir tapu müdürünü görevden alıyorsunuz, yargıdan dönüyor ve çözene kadar göbeğiniz çatlıyor. Koyuyorsunuz önüne istihbarat belgelerini bunlar teröristtir, Türkiye düşmanıdır diye 'nereden biliyorsunuz deliliniz var mı' deniyor. Bu Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel kavgası değildir, tüm devlet kurumlarının taşın altına elini koyması gerekir. Bakın Cuma günü, Cumhurbaşkanımızın cesareti sayesinde büyük bir badire atlattık fakat tehlike daha geçmedi, mücadele topyekun devam etmeli" diye konuştu.

Akdoğan, darbe girişimi hazırlarının aylar önce başladığını kaydederek şunlan söyledi: "YAŞ toplantısında bir takım müdahaleler olacak olması, bu yapıyla ile ilgili iddianamenin hazırlanması gibi unsurlar, bu kalkışmanın erkene alınmasına sebebiyet vermiş olabilir. Fakat buradaki hazırlık 3-5 aylık bir hazırlık olduğu ı anlaşılıyor.