Yarkadaş: ''İşsizlik çığ gibi büyümüş''

Yarkadaş: ''İşsizlik çığ gibi büyümüş''

CHP'li Barış Yarkadaş, Tunceli ve Erzincan izlenimlerini Halk TV'de anlattı.

CHP İstanbul Milletvekili Adayı Barış Yarkadaş, Tunceli ve Erzincan'daki seçim çalışmalarına katıldı. Yarkadaş,"Bölgede işsizlik geçen yıllara göre daha da artmış. Kahvehaneler işsiz yurttaşlarla dolu. AKP bölgeyi perişan etmiş'' dedi.

Seçim çalışmalarına katılmak üzere Erzincan ve Tunceli'ye giden CHP İstanbul Milletvekili Adayı Barış Yarkadaş, izlenimlerini Halk TV'deki Yol Haritası adlı programda anlattı. Erzincan'ın Geçit Beldesi'nden yayına bağlanan Yarkadaş, "Bölgedeki işsizliğin en önemli katınlarından biri, artan göç dalgası... İşsizlik öyle bir hal almış ki; nüfus sürekli göç ediyor'' dedi. Yarkadaş, buna kanıt olarak da milletvekili sayısının üçten ikiye düşmesini gösterdi.

Tunceli'de düzenlenen CHP mitingine katılan ve ardından bölgede çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiğini belirten Yarkadaş, "Tunceli'de kahvehaneler her saatte dolu... Mühendisler, mimarlar kahvehanelerde iş bekliyor. Bölge insanı, işsizliğin cenderesinde bırakılmış. Gençler AKP'nin yaratığı iklimden dolayı iş bulamıyor'' dedi.

Yarkadaş, Tunceli'nin ardından Erzincan'ın Çağlayan, Mollaköy ve Geçitbölgelerinde de halkla buluştu. CHP İstanbul Milletvekili Adayı Süleyman Güzel'le birlikte köyleri dolaşan Yarkadaş ve Güzel'e, Erzincan İl Başkanıİsmail Arslan ile Milletvekili Adayları Erdoğan Özyalçın ve Yalçın Tanrıverdide eşlik etti. Yarkadaş, köylerde yaptığı konuşmada, "AKP iktidarına 7 Haziran gecesi son verecek ve cumhuriyetimizi yeniden ayağa kaldıracağız'' dedi.