Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarih vererek uyardı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tarih vererek uyardı
Güncelleme:

Bugün Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen ve en büyüğü 5,3 olarak açıklanan depremlerin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bölgenin 4 ay boyunca büyük depremlerle sarsılacağını söyleyerek uyardı.

Depremlerin ardından Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptığı değerlendirmede, artçıların ilk 4 ay yoğun olarak süreceğini söyledi. Ercan Twitter paylaşımında, şunları kaydetti:

"Göksun-Kahramanmaraş'ta M5,3 orta büyüklükte bir deprem oldu, 4 sn sürdü.Yıkım gücü yapılar yaralı olduğundan 6 olarak gerçekleşti. Göksun,6 Şubat’tan beri bir türlü dinginleşmemişti. Şimdi artçılarını en çok M4,3 olarak göreceğiz. Ne yazık ki artçı depremler ilk 4 ay yoğun sürecek.

Göksun-Kahramanmaraş yönüne doğru, depremcikler dizilmektedir. Buna koşut olarak Saimbeyli, Türkoğlu’na doğru depremcik dizilimi de ilgi çekmektedir. Ne var ki, Kadirli, İmamoğlu, Kozan, Adana’ya doğru olan Savrun kolu dingin görülüyor."

Ercan bir başka paylaşımında ise Doğanşehir'i işaret ederek, "Göksun gibi, Malatya(Doğanşehir’de) artçı depremlerin sık bekleneceği bir köşe görünümünde. Çadırlarda, takma konutlarda kalın" dedi.