"Annesinin ağladığı görünce bıraktım"

"Annesinin ağladığı görünce bıraktım"

Gaziantep'te 15 gün önce 2 yaşındaki kızı kaçıran kadın yakalandı.

Gaziantep'te 15 gün önce kaçırılan 2 yaşındaki Kübra Çakıroğlu olayı ile ilgili aranan 1 kadın yakalandı. Gözaltına alınan Firdevs K., "Çok pişmanım annesinin ağladığını görünce bıraktım" dedi.

Gaziantep'te İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Şahinbey ilçesi Ocaklar Mahallesi'nde 15 gün önce 2 yaşındaki Kübra Çakıroğlu'nun kaçırılmasıyla ilgili çalışma başlatmış, bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler yaptıkları çalışmalar sonucunda, küçük kızı kaçıran zanlı Firdevs K.'yı (46), çocuğu kaçırdığı yerin iki mahalle ilerisindeki evinde gözaltına aldı.

Öte yandan zanlı Firdevs K'nın emniyetteki ifadesinde, 2011 yılında kız çocuğunu kaybettiğini ve sokakta annesine seslenerek ağlayan küçük Kübra'yı görünce dayanamayıp alarak evine götürdüğünü söylediği öğrenildi. sağlık kontrolü için Şehitkamil Devlet Hastanesine getirilen zanlı Firdevs K. basın mensuplarının sorularını, "Benim bir tane kız çocuğum vardı öldü. Onun annelik hasreti dolayısıyla çocuğu kaçırdım. Çok pişmanım, haberlerde küçük kızın annesinin ağladığını gördüğüm zaman içim parçalandı ve pişman oldum tekrar çocuğu getirip bıraktım" şeklinde cevapladı.

Polis ekipleri tarafından küçük kızı kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Firdevs K. GaziantepEmniyet Müdürlüğünde alınan ilk ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi.

EN AĞIR CEZA VERİLSİN

Gaziantep'te kaçırılan ve daha sonra sokakta bulunan 2.5 yaşındaki Hatice Kübra Çakıroğlu'nun ailesi, kızlarını kaçıran Firdevs K'dan sonuna kadar şikayetçi olduklarını ve en ağır cezanın verilmesini istediklerini söyledi.

Gaziantep'in Şahinbey Ocaklar Mahallesi 8. Sokak'ta yaşayan 2.5 yaşındaki Hatice Kübra Çakıroğlu, evinin önünden bir kadın tarafından kaçırılmıştı. Güvenlik kameralarına da yansıyan kaçırılma olayı, yapılan haberlerle kamuoyuna yansımıştı. Minik Kübra evine 800 metre uzakta sokağa bırakılırken, polis olayla ilgili soruşturmayı derinleştirerek, güvenlik kamerasında yer alan kadını yakalamak için özel ekip oluşturmuştu. Komşuların da ihbarı üzerine Kübra'nın evinin çevresinde soruşturmayı derinleştiren polis, yaptığı baskınla Firdevs K'yı gözaltına almıştı.

Adli makamlara sevk edilen Firdevs K'nın pişman olduğunu ve özür dilediğini anlatan anne Hülya Çakıroğlu, özrü kabul etmediğini söyledi. Kızının halen daha olayın şokunu üzerinden atamadığını belirten Çakıroğlu, "Kızım halen daha korkuyor, kimseye yanaşmıyor. Ben bu kadından şikayetçiyim. Sonuna kadar da şikayetimden vazgeçmeyeceğim. Özürlerini de kabul etmiyorum. En ağır cezanın verilmesini istiyorum" dedi.

Minik Kübra'nın anneannesi Muhterem Çakıroğlu ise, kızlarının para ile satılmak için kaçırıldığını ileri sürerek, "Torunum kaçırıldığında neler çektik ben bilirim. Bu çocuğu satmak için kaçırdılar. Biz şikayetimizden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Dede Ramazan Çakıroğlu da, torununun faillerinin yakalanmasına çok sevindiklerini söyleyerek, olayın kamuoyuna yansımasında etkisi olan basın mensuplarına ve olayın peşini bırakmayan polislere teşekkür etti.