"Turuncum Güvende Sigortası"

"Turuncum Güvende Sigortası"

İSTANBUL (AA) - ING Bank ve NN Hayat ve Emeklilik, Türkiye'de tabana en yaygın mevduat ürünü olan Turuncu Hesap'ın müşterilerine özel bir sigorta ürünü...

İSTANBUL (AA) - ING Bank ve NN Hayat ve Emeklilik, Türkiye'de tabana en yaygın mevduat ürünü olan Turuncu Hesap'ın müşterilerine özel bir sigorta ürünü geliştirdi. Piyasadaki en rekabetçi mevduat hesaplarından biri olan Turuncu Hesap'a özel "Turuncum Güvende Sigortası" sektörde yenilikçi bir ürün olma özelliği taşıyor.

ING Bank açıklamasına göre, banka, Turuncu Hesap müşterilerine özel Turuncum Güvende Sigortası ile mevduat sahiplerinin vefatı durumunda hesaplarındaki aylık ortalama bakiye toplamı kadar teminat tutarını yakınlarına aktaracak.

ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun, faizden feragat edilmeden hesaba istenildiği zaman para yatırılıp çekilmesini sağlayan Turuncu hesabın hizmette 5. yılına girdiğini belirterek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye’nin lider tasarruf bankası olma hedefiyle çıktığımız yolda Turuncu Hesap, piyasaya girdiğinde içinde barındırdığı pek çok ilk ile yeni bir kategori yaratmıştı. Türkiye’nin ilk serbest vadeli mevduat hesabı olan Turuncu Hesap ile 1,3 milyon müşterimiz tasarruflarını kolay ve yüksek kazançlı şekilde artırabiliyor. Turuncu Hesap artık sigorta ürününün eklenmesiyle, hesap sahiplerinin başına istenmeyen bir olay geldiğinde, ailesine ve sevdiklerine de ek bir destek fonu yaratabilecek."

NN Hayat ve Emeklilik Satış Kanallarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Alper Erdinç ise "Geliştirdiğimiz aile odaklı ürün ve hizmetlerimize, ‘Turuncum Güvende Sigortası’ ile bir yenisini daha ekledik. Bu sigortaya sahip olan kişiler, kendilerinin vefatı halinde sevdiklerini gelecekte karşılaşabilecekleri finansal risklere karşı koruyabilecek. Sigorta kapsamında 64 yaş ve altı için vefat teminatı sunuyoruz. Sigortalıların başına istenmeyen bir durum geldiğinde hesaplarındaki aylık ortalama bakiye toplamı kadar tazminat tutarı, yakınlarına aktarılabilecek." ifadelerini kullandı.

Açıklamada verilen bilgilere göre, müşteriler, Turuncu Hesaplarındaki her bin lira için 1 lira ödeyerek "Turuncum Güvende Sigortası"na sahip olabilecek. Teminat tutarı, müşterilerin 200 bin liraya kadar Turuncu Hesaplarındaki aylık ortalama bakiyesine göre değişiklik gösterecek.