Rıza Sarraf suçunu kabul etti ! İşte belgesi

Rıza Sarraf suçunu kabul etti ! İşte belgesi
Güncelleme:

Savcı, ABD'de yargılanan Rıza Sarraf'ın suçunu kabul ettiğini açıkladı.

ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımları delme, kara para aklama ve bankacılık sahtekarlığı suçlamaları ile New York'ta tutuklu sanık olarak yargılanırken, soruşturmayı yürüten savcılıkla anlaşarak 'tanık' konumuna geçen İran asıllı işadamı Rıza Sarraf'ın, kendisine yöneltilen suçlamaları 26 Ekim tarihinde kabul ettiği ortaya çıktı. Başsavcılığın Sarraf'a yönelttiği 6 ayrı suçlamanın yanı sıra, Sarraf'ın bir hapishane görevlisine rüşvet verme girişiminde bulunduğu ve bu suçu da kabul ettiği belirtildi.

Rıza Sarraf suçunu kabul etti ! İşte belgesi - Resim : 1

Rıza Sarraf'ın suçunu kabul ettiğine dair belge yayınlandı

Halkbank eski genel müdür yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın da, ABD Hazine Bakanlığı'nı dolandırmak için kumpas kurma, Uluslararası Acil Ekonomik Güç Yasası'nı delmek için kumpas kurma, bankacılık sisteminde sahtekarlik yapma, bankacılık sisteminde sahtekarlık yapmak için kumpas kurma, kara para aklama, kara para aklamak için kumpas kurma' suçlamaları ile yargılandığı davada 'tanık' olarak dinlenmesi beklenen Sarraf'ın, tanıklık yapması çarşamba gününe (bugüne) kaldı.

ABD'deki Rıza Sarraf davasının tanığı ByLock'çu çıktıABD'deki Rıza Sarraf davasının tanığı ByLock'çu çıktı

Dün gündüz saatlerinde ABD'deki Rıza Sarraf davası soruşturmasına ilişkin eski CHP milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, "Türkiye'den ABD'deki davaya sahte delil ve belge götürdüğü" iddiasıyla FETÖ firarisi Bankalar Yeminli Murakıbı Osman Zeki Canıtez ile CHP eski Milletvekili Aykan Erdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Başsavcılığın aktardığına göre, ABD'deki davada listede ismi yer alan iki kişi hakkında yakalama kararı çıktığı belirtildi. Yakalama kararı, "ABD'de yer alan kurgu ve plan işbirlikçiliği" adı altındaki soruşturma kapsamında gerçekleşti.

Geçtiğimiz gün ABD’de tutuklu Rıza Sarraf davasında yargıç, “davanın tek sanığının eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla olacağını” açıklamıştı.

Savcılıkla işbirliği yapacağı konuşulan Sarraf, dünkü duruşmaya da katılmamış, jüri seçimi sadece Atilla için yapılmıştı.

"ABD Sarraf’a karşı” olan davanın adı, “ABD, Atilla’ya karşı” olarak değiştirilmişti.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Türkiye’ye kumpas kurulduğunu belirtip, “Sarraf tehditle iftiracılığa zorlanıyor” demişti.

“BEN REZA ZARRAB…”

Dosyaya konulan belgede, Zarrab'ın “hiçbir etki altında kalmadan, suçlu olduğunu itiraf etmenin sonuçlarını tamamen farkında olarak” bu beyanı yaptığına ilişkin imzalı taahhüdü oluyor.

Belgede ayrıca Atilla davasında Zarrab'dan hemen önce Savcılık adına tanıklık yapacağı açıklanan FBI çevirmeni Bülent Bulut'un imzası da bulunuyor.

Zarrab belgede, avukatıyla konuştuktan sonra, hakkında isnat edilen suçlar konusunda “esasa ilişkin savunma yapmamın mümkün olmadığını” anladığını, ve sonuçlarını farkında olarak suçlu olduğunu itiraf ettiğini açıklıyor.

Belgede ayrıca Reza Zarrab'ın avukatının da benzer bir beyanı ve imzası bulunuyor.

DHA