Sarıgül yumruk yumruğa !

Sarıgül yumruk yumruğa !

CHP Kurultayı’nda Mustafa Sarıgül çıkan tartışmada bir partiliye yumrukla karşılık verdi.

CHP 13. Olağanüstü Kurultayı'nda Şişli Belediye Başkanı ve Genel Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, kurultay salonunda eşi Aylin Sarıgül ile birlikte tribünde delegelere ait bölüme otururken, kendisine kafa atan bir partiliye yumrukla karşılık verdi.

Mustafa Sarıgül, saat 12.00'de eşi Aylin Sarıgül ile birlikte, bir minibüsün üzerinden dışarda bekleyen taraftarlarını selamlayarak kurultay salonuna geldi.

Sarıgül, minibüsten inmeden yaptığı kısa konuşmada, ulusa hizmet için yola çıktıklarını belirterek, kurultayda halkın gücünün ortaya çıkacağını söyledi. Sarıgül, dışarda bekleyen partililere salonu işaret ederek, "Bize burayı çok görüyorlar" diye seslendi. Kendisini destekleyenler de "halkçı Sarıgül" sloganları attılar. Sarıgül'ün minibüsün üzerinde ve inerken ellerini açarak dua ettiği görüldü.

Mustafa Sarıgül'ün salona girişi sırasında izdiham yaşanırken, manyetik kartla geçiş için kurulan turnikelerin bulunduğu kapılar da kırıldı. Sarıgül'le birlikte salona giren taraftarları "başbakan Sarıgül", "halkçı Sarıgül" sloganları atarken, Baykal'a destek verenler de "inadına Baykal, inadına sol" diye karşılık verdiler.

Salonda gerilim yükselirken, partililer arasında yumruklaşmaya varan tartışmalar yaşandı. Boynunda sarı kaşkol olan Mustafa Sarıgül, kalabalık nedeniyle delege tribünündeki yerini almakta zorluk çekti.

Daha sonra eşi Aylin Sarıgül ile İstanbul delegelerinin bulunduğu bölüme otururken bir ilçe başkanı olduğu bildirilen, ancak kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi tarafından tartaklanan Sarıgül, söz konusu kişiyi önce elleriyle tutmaya çalıştı. Ancak aynı kişinin kendisine kafa atması üzerine Sarıgül de buna yumrukla karşılık verdi. Bu arada Sarıgül taraftarları, bu kişiyi dövdüler. Şahsın hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Bu arada, kurultayı açtıktan sonra Antalya delegeleriyle birlikte tribündeki yerini alan CHP Genel Başkanı Baykal, kendisine destek için tedavi olduğu ABD'den gelen İsmail Cem'in yanına geçerek İstanbul delegeleriyle oturdu.

Daha sonra, Divan Başkanı konuşmasını yapmak üzere Baykal'ı kürsüye davet etti. Baykal, Sarıgül taraftarlarının protestosu nedeniyle konuşmasına yaklaşık yarım saat geç başlayabildi. Baykal, kürsüde salonda sükunetin sağlanmasını beklerken, kürsünün önünde CHP Gençlik Kolları üyeleri ile Sarıgül taraftarları birbirleriyle kavga ettiler. Sarıgül'ü destekleyen partililer, "Baykal istifa", "bastır Sarıgül" diye sloganlar atarken, Baykal taraftarları "Sarıgül dışarı", "rüşvetçi dışarı" diye karşılık verdiler.

Salonda sükunetin sağlanmasının ardından Genel Başkan Deniz Baykal konuşmasına başladı.