Savcı Aziz Takçı'ya ölüm tehdidi

Savcı Aziz Takçı'ya ölüm tehdidi

MİT'e ait TIR’ları durduran Savcı Aziz Takçı'ya ölüm tehdidi...

Suriye’ye giden MİT TIR’larını durdurduğu için görevden alınan Savcı Aziz Takçı Alman Der Spiegel Dergisi’ne ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Gizli bir yerde yaşadığını belirten Takçı, ''Güvendiğim yerden neredeyse hiç çıkmıyorum'' dedi.

Adana’da durdurulan MİT TIR’ları ile ilgili soruşturma muvazzaf askerleri de kapsayacak şekilde genişletildi. TIR’larla ilgili arama soruşturmasını yürüten Aziz Takçı şok açıklamalarda bulundu. Alman Der Spiegel Dergisi’ne konuşan Takçı ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Takçı, MİT TIR’ları soruşturmasını yürüttüğü için hakkında soruşturma başlatılmış ve açığa alınmıştı.

Dergi, Savcı Takçı’nın MİT’in Suriye'deki aşırılara silah taşıyan TIR'larını 2014 başında iki kez aradığını hatırlatarak, “Bu olayı ortaya çıkartan Takçı bundan sonra suçlanmaya başladı” ifadelerini kullandı.

Dergiye ölüm tehditleri aldığını anlatan savcı Takçı, sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri aldığını ve havuz medyasının kendisini devlet düşmanı olarak tanımladığına dikkat çekti. Savcı Takçı, aldığı ölüm tehditleri sebebiyle gizli bir yerde yaşadığına da dikkat çekerek,  ''Güvendiğim yerden neredeyse hiç çıkmıyorum'' dedi.

Dergi, başarılı ve sadık bir memur olarak nitelediği Takçı’nın mesleği boyunca medya ile ilişki kurmaktan uzak durduğunu ifade ediyor. Ancak Takçı’nın kendisine haksızlık yapıldığını düşündüğü için artık konuşmak istediğine de vurgu yapılıyor.

MİT TIR'ları operasyonunda 8 gözaltı | Haber3 Video | Sitene Ekle


TIRLAR’DA NE VARDI?

Savcı Takçı, “Tırlarda ne vardı” sorusuna şu cevabı verdi:

''Benim için bir disiplin cezası yürürlükte, devletin gizli kalması gereken bilgilerini başkalarına verdim diye... Eğer şansım yoksa bir de soruşturma açılacak. Bu nedenle bu konuda bir şey söylemek istemiyorum.''

Röportajda CHP milletvekillerinin Suriye'deki El Kaide için kamyonlarda silah, roket ve cephanenin taşındığını doğruladığına dikkat çekildi.

“İnternette hackerların yayınlamış olduğu gizli belgeler, aşırılara Türkiye'den silah yardımı olduğunu doğruluyor. Bu doğru mu” sorusuna savcı Takçı, “Buna karşı bir iddiam yok” karşılığını verdi.

“Ben yanlış bir şey yapmadım” diyen savcı Takçı, “Beni araştırmak yerine, yanlış bir şey yaptığıma dair kanıt aramak yerine beni açığa aldılar ve şimdi araştırılıyor” şeklinde konuştu.

Derginin “Siz Gülen hareketinden misiniz?” sorusuna da Takçı gülerek "Eğer olsaydım, şimdi çok daha iyi durumda olurdum" diye cevap verdi. Takçı dergiye “Fethullah Gülen hareketinden” nitelemesinin kendisine göre hükümeti eleştirenleri susturmaya yönelik kullandığı bir argüman olduğunu da açıkladı.