Savcı Sümeyye Erdoğan için harekete geçti

Savcı Sümeyye Erdoğan için harekete geçti

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP'li Umut Oran ve fuatavni hesaplarının DM yazışmalarını Twitter'dan isteyecek.

Twitter'da fuatavni ile suikast planları yaptığı iddia edilen CHP'li Umut Oran'la ilgili yargı harekete geçti. Savcılık o mesajları ABD'den isteyecek.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, basında yer alan ve "fuatavni" ile CHP'li Umut Oran arasında doğrudan mesaj (DM) yöntemiyle gerçekleştiği iddia edilen yazışmaları, Twitter'ın San Francisco'daki merkezine başvurarak bizzat isteyecek.

Akşam Gazetesi'nin ulaştığı bilgiye göre Savcılık, Oran'ın doğrudan mesaj yöntemiyle yaptığı yazışmaların yanı sıra, "fuatavni", "fuatavnifuat", "fuatavni_f" hesaplarından, DM yoluyla yapılan tüm yazışmaları da isteyecek.

Savcılığın başvurusunda, mesaj akışına ilişkin bilgi ve belge istenen hesaplardan DM yöntemiyle paylaşılan, ancak daha sonra silinen mesaj bulunup bulunmadığı, paylaşıldıktan sonra silinen mesaj varsa, bu mesajların geri getirilip getirilemeyeceği de sorulacak. Twitter'ın, Cumhurbaşkanı'nın kızı Sümeyye Erdoğan'a yönelik suikast planı soruşturmasını yürüten savcılığın, resmi başvurusuna ne kadar sürede cevap vereceği ve talep edilen bilgi ve belgeleri paylaşıp paylaşmayacağı merak ediliyor.

KÖSTEBEK KORUMA KİM?

MİT ve Emniyet İstihbarat'tan bilgi isteyen savcılık, mesajlarda "Sümeyye Erdoğan'ın korumaları arasındaki bir kişinin suikastın yer ve zamanı konusunda bilgi vereceği" ifadesinde bahsedilen polisin kim olduğunu araştırıyor.