Sedat Peker'e ''Erkam Yıldırım'' davası

Sedat Peker'e ''Erkam Yıldırım'' davası
Güncelleme:

AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım’ın şikayeti üzerine, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e dava açıldı.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'e Erkam Yıldırım'a hakaret ve iftiradan dava açıldığını kaleme aldı.

 "Sedat Peker, 23 Mayıs'ta Kolombiya'dan Türkiye'ye yönelik uyuşturucu trafiğini ifşa etmişti. Peker, Youtube'daki yayınında, eski Başbakan Binali Yıldırım'ın oğlu Erkam'ın yeni uyuşturucu güzergahını kurmak için 2021 yılının ocak ve şubat aylarında Venezuela'ya gittiğini ileri sürdü” diyen Saymaz, devamında şu ifadeleri kullandı: “Yıldırım'ın bahisçi Halil Falyalı ile KKTC'yi uyuşturucu trafiğinin merkezi yapmak için çalıştıklarını savundu. İki gün sonra Yıldırım, avukatı aracılığıyla şikayetçi oldu."

NE OLMUŞTU?

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, bir videosunda, Erkam Yıldırım’ın ‘kokainin yeni güzergahını belirlemek için geçen ocak ve şubat aylarında Venezuela’ya gittiğini’ öne sürmüş, KKTC’de yaşayan Halil Falyalı’nın misafiri olduğunu, ‘ülkeyi uyuşturucu trafiğinin merkezi haline getirmeye çalıştıklarını’ iddia etmişti.

Binali Yıldırım ise oğlunun bu ülkeye sağlık malzemesi dağıtmak için gittiğini, uyuşturucuyla kendilerinin yan yana getirilemeyeceğini söylemişti.

 Erkam Yıldırım, geçen mayıs ayında ‘hakaret’, ‘iftira’ ve ‘suç uydurma’ gerekçesiyle Peker hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Dilekçede, Yıldırım’ın Falyalı’yı tanımadığı ve otellerinde kalmadığını kaydetmişti.

İsmail Saymaz'ın yazısının tamamı için...