Sen misin konuşan! Aşı sorununa dikkat çeken doktora soruşturma

Sen misin konuşan! Aşı sorununa dikkat çeken doktora soruşturma
Güncelleme:

Aile Sağlığı Merkezleri’nde verem, hepatit B ve çocuk felci aşılarının temin edilmesinde sorun yaşandığı söyleyen Dr. Hacı Yusuf Eryazğan’a soruşturma açıldı.

Sağlık sektöründe döviz kuru nedeniyle ilaç ve aşı temininde sorun yaşanırken, bu sorunları dile getirenler iktidarın soruşturmalarıyla karşı karşıya kalıyor. Son olarak Sağlık Bakanlığınca Şanlıurfa’da aşı sorununa dikkat çeken Urfa Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan hakkında soruşturma açıldı. Eryazğan “Bakanlık sorunu çözmek yerine, sorunu dile getirenle uğraşıyor” diye konuştu.

Soruşturma kararıyla ilgili Birgün’e konuşan Eryazğan, “Verem, hepatit B ve çocuk felci aşılarıyla ilgili iki ay önce aşı ile ilgili sıkıntılar ortaya çıkınca ve sorun çözülemeyince konuyu dernek başkanı olarak gündeme getirdim ve soruşturma ile karşı karşıya kaldım” dedi.

İfadesinde, müfettişin “Böyle bir açıklamanız var mı, bu siz misiniz?” gibi sorular yönelttiğini söyleyen Eryazğan, “Bu açıklamayı dernek başkanı olarak yaptığımı söyledim ve süreci anlattım. Onlar da bakanlığın stoklarda aşıların gördüğünü, stokların bu noktada sıkıntılarının olmadığını iletti. Ben de geçen hafta bir çocuğun Hepatit B aşısını yapamadığımı ve geri göndermek zorunda kaldığımı, her ASM’de onlarca hepatit aşısı yapılması gereken bebek varken her bir birime iki tane aşı verildiğini ve çocukların aşı yapılmadan geri döndüğünü ifade ettim.Sorun çözmenin yöntemi ve metodu bu değil. Sorun çözme sahadaki problemi anlamaktır. Müfettişin görevlendirilme nedeni bu sorunların basına yansıması. Esas olan sorunu çözmek değil, onun yerine sorunu dile getirenle uğraşmak.” ifadelerini kullandı.