Sıcak hava vahşi hayvanları da etkiledi

Sıcak hava vahşi hayvanları da etkiledi
Güncelleme:

Aşırı sıcak hava İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda yaşayan hayvanları da etkiledi.

İzmir Doğal Yaşam Parkı’nda yaşanan hayvanlar da, gelen ziyaretçiler gibi sıcaktan bunaldı. Kaplan ve sırtlanların da aralarında yer aldığı bazı hayvanlar suda serinlemeyi tercih ederken, başta aslan olmak üzere diğerleri gölgede yatıp, dinlendi.

 421 bin metrekare büyüklüğündeki Doğal Yaşam Parkı’nda birçok vahşi hayvan türünü yakından görmeye gelen ziyaretçilerin birçoğu da  sıcağa karşı önlemini aldı. Ziyaretçiler, güneşin yakıcı etkisinden kurtulmak için ellerinden şemsiyeleri düşürmedi. Doğal Yaşam Parkı, sıcağa rağmen Ramazan Bayramı boyunca da ziyaretçi akınına uğradı.

Sıcak hava vahşi hayvanları da etkiledi - Resim : 1

BUZLU SERİNLİK
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2008 yılında hizmete açtığı İzmir Doğal Yaşam Parkı'nın sakinleri, sıcak havada buzlar içinde sunulan dondurulmuş yiyeceklerle serinledi. Sıcak hava nedeniyle iştahları kapanan hayvanları rahatlatmak için beslenme alışkanlıklarına göre hazırlanan buzlu yiyecek kalıplarında hayvanın türüne göre et veya çeşitli meyveler sunuluyor. Hayvanlar bu sayede hem sağlıklı  besleniyor, hem de serinliyor. Lemurlar, aslanlar, maymunlar, filler bu soğuk ziyafetin tadını doyasıya çıkarıyor.

Sıcak hava vahşi hayvanları da etkiledi - Resim : 2

Sıcaktan bunalan hayvanlar, dondurulmuş yiyeceklerin yanı sıra barınaklarındaki havuzlara girerek de serinleme imkanı buluyor.




Sıcak hava vahşi hayvanları da etkiledi - Resim : 3

Sıcak hava vahşi hayvanları da etkiledi - Resim : 4

Sıcak hava vahşi hayvanları da etkiledi - Resim : 5

Sıcak hava vahşi hayvanları da etkiledi - Resim : 6

Sıcak hava vahşi hayvanları da etkiledi - Resim : 7

Sıcak hava vahşi hayvanları da etkiledi - Resim : 8

Sıcak hava vahşi hayvanları da etkiledi - Resim : 9

DHA

Etiketler sıcak hava hayvan