Şiddetli lodos seferleri durdurdu

Şiddetli lodos seferleri durdurdu

Marmara Tekirdağ’da deniz kıyısı yakınlarında sabah saatlerinde başlayan ve zaman geçtikçe etkisini artıran lodos nedeniyle zaman zaman 5 metreyi bulan dalgalar, feribot seferlerini iptal ettirdi.

Tekirdağ’da sabahın erken saatlerinde başlayan ve etkisini zamanla artıran lodos, insanların hayatını olumsuz bir şekilde etkiledi. Kuzeydoğudan gelen ve Saate 50 km’yi bulan şiddetli rüzgar nedeniyle sahil kesiminde dalgalar 5 metreyi buldu. Bu nedenle Tekirdağ - Karabiga – Avşa ve Marmara Adası arasındaki feribot seferleri iptal edilmek zorunda kalındı. Ulusarası taşımacılıkta kullanılan 10 tanker ve şilep, Marmara açıklarına demirlendi. Çevredeki balıkçılar ise şiddetli lodos nedeniyle denize açılamadı.

BU KIŞ DONACAĞIZ SOĞUK GÜNLER KAPIDA

Bunun yanı sıra meteorolojiden İstanbul başta olmak üzere bir çok il için yeni yağış uyarısı geldi. Bu sabah İstanbul’da başlayan sağanakların yer yer etkili olacağı ve bu yağışların yarın da devam edeceği söylendi. Bölge genelinde ise zaman zaman parçalı kuzey ve kuzeydoğu kesimlerinde çok bulutlu olacağı öğrenildi.

4 İL İÇİN KAR YAĞIŞI UYARISI!

Meteorolojiden alınan bilgilere göre Kars, Ardahan, Erzurum ve Ağrı için kar yağışı uyarısı yapıldı. Sıcaklığın bölgede düne göre 2 ila 4 derece düşeceği, rüzgarın ise kuzey yönlerden hafif, zaman zaman da orta kuvvette eseceği belirtildi. Gece en düşük hava sıcaklıkları ise şöyle Kars sıfırın altında 4, Erzurum ve Ağrı’da sıfırın altında 2, Ardahan’da 1, Erzincan’da 3, Iğdır'da 4 derecede olarak ölçüldü.