Şoke eden iddia: ''Soylu'nun yakaladık dediği DEAŞ'lı 2 yıldır tutukluydu''

Şoke eden iddia: ''Soylu'nun yakaladık dediği DEAŞ'lı 2 yıldır tutukluydu''
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “tutuklandı” diyerek duyurduğu IŞİD’in Türkiye emirinin 2017’de yakalanıp bırakıldığı, 2018’de bir daha yakalandığı ve iki yıldır tutuklu olduğu iddia edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, IŞİD’in Türkiye emirinin yakalanarak, tutuklandığını duyurmuştu. Soylu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “DEAŞ’ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı. Teşekkürler, tebrikler Emniyet teşkilatı” diye yazmış, paylaşımında söz konusu IŞİD’linin ne zaman ve nerede tutuklandığına dair ise herhangi bir bilgi paylaşmamıştı.

Soylu’nun bahsettiği IŞİD’in Türkiye emirinin Mahmut Özden olduğu 2017’de yakalanıp bırakıldığı, 2018’de bir daha yakalandığı ve iki yıldır tutuklu olduğu ortaya çıktı.

Özden, 2017’de ‘IŞİD’in Türkiye emiri’ suçlamasıyla gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı. Özden 2018 yılında ‘Adana emiri’ olarak yakalanmış, 2019’da da IŞİD’e yönelik düzenlenen hava destekli operasyonda gözaltına alındıktan sonra mahkemeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştı.

‘SAYIN BAKAN BİLGİNİZ YOK GALİBA ZATEN TUTUKLANDI’

Gazeteci Erk Acarer, sosyal medya hesabından konuyla ilgili, IŞİD’in Türkiye emirinin tutuklandığını duyuran İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yanıt verdi.

“Sayın Bakan bilginiz yok galiba” diyen Acarer, IŞİD’in Türkiye emiri olan Mahmut Özden’in zaten 2 yıl önce yakalanıp tutuklandığını yazdı.