''Suriyeliler Çanakkale'de savaştı, Türkiye'de kalmalı diyen salağa söyleyin...''

''Suriyeliler Çanakkale'de savaştı, Türkiye'de kalmalı diyen salağa söyleyin...''
Güncelleme:

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın "Çanakkale Şehitliği Suriyeli şehit kaynıyor, Türkiye'den gönderilemezler" açıklamasına ilahiyatçı yazar Cemil Kılıç'ın "Suriyeliler Çanakkale'de savaştı, Türkiye'de kalmalı diyen salağa söyleyin..." diyerek verdiği yanıt olay oldu.

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ali Yalçın’ın sığınmacılar hakkında söylediği “Çanakkale'ye git, şehitliği gez en fazla Bursalı, ikinci Halepli var. O buraya gelip zamanında şehit oldu, Çanakkale geçilmesin diye. Orası senin vilayetindi daha dün. O, buraya gelip şehit olduğunda Çanakkale'de onun ismini saydığında bu anlamda iftihar edeceksin, ümmet diyeceksin, insan diyeceksin ama bugün o duruma kayıtsız kalacaksın. Kayıtsız kalma şansı yok Türkiye'nin. O konuşanlar boş geçinen ve bol keseden konuşuyorlar. Suriye senin sınırın. Suriye'deki her türlü kargaşa Türkiye'yi ilgilendirir. Onun için rahmetli Erbakan Hoca 'Siyonizm'den, büyük İsrail'den bahsederken bir gün mesele Suriye ise hedef Türkiye'dir' boşuna demedi.” sözleri büyük tepki çekmişti.

İlahiyatçı Yazar Cemil Kılıç konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Suriyeliler Türkiye'de kalmalı diyen salağa söyleyin. Halep o zamanlar Türkmen’di.” dedi.

Kılıç Çanakkale Şehitliği'ndeki şehitler arasında Halepli şehitler olduğunu belirterek "Suriyeliler Türkiye'de kalmalı diyen salağa söyleyin" diyerek şu paylaşımı yaptı:

“Çanakkale Şehitliğinde Halepli şehitler var. Suriyeliler Türkiye'de kalmalı diyen salağa söyleyin. Halep o zamanlar Türkmen’di. Dünyanın bütün Türkleri/Türkmenleri Türkiye'nin doğal yurttaşıdır zaten. Arapçılığınıza şehit dedelerimizi alet etmeyin.”

Cemil Kılıç'ın paylaşımına beğeni ve yorum yağdı. İşte Cemil Kılıç'ın tartışmayla ilgili yaptığı o paylaşımlar:

Cemil Kılıç'tan Suriyeli tweetleri