''Tapulu arazi'' deyip, yolu trafiğe kapattı

''Tapulu arazi'' deyip, yolu trafiğe kapattı
Güncelleme:

Erzurum'un Yakutiye İlçesi'nde ''Bu arazi yeğenimin'' diyen Nafiz Çakar, 15 yıllık karayolunu duvar örerek kapattı.

Erzurum'un merkez Yakutiye İlçesi'nde oturan Nafiz Çakar, 'Bu arazi yeğenimin' diyerek, belediyenin 15 yıl önce açtığı karayolunu briketle duvar ördürerek, kapattı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, tapuyu görünce, dönmek zorunda kaldı.

Aşağı Sanayi Mahallesi'nde bulunan Kasım Paşa Sokak'ta yaşayanlar, güne ilginç bir olayla başladı. Her gün kullandıkları yola duvar örüldüğünü görenler, şaşkınlık içinde polisi aradı. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, yola duvarı ördüren Nafiz Çakar'la görüştü. Görevlilere tapuyu gösteren Çakar, "Burası yeğenim Salih Ümit'e ait. Kendisi, İzmir'de yaşıyor. Benden yolu kapatmamı istedi. Briket alıp, bir ustaya duvar ördürdüm. Belediye, para verirse biz de duvarı yıkar, yolu açarız. Yoksa bahçe yapıp, yerimizi değerlendirmek istiyoruz. Belki de bina yaparız, bilemiyorum. Hata belediyenin. Vatandaşın tapulu yerine nasıl yol yapar?" dedi.

''Tapulu arazi'' deyip, yolu trafiğe kapattı - Resim : 1

Tapuyu gören ekipler, yapılacak bir şey olmadığını anlayınca, dönmek zorunda kaldı. Mahalle sakinleri de evlerine ulaşmak için gidiş geliş yapabilecekleri alternatif yol arayışına girdi.

''Tapulu arazi'' deyip, yolu trafiğe kapattı - Resim : 2

''Tapulu arazi'' deyip, yolu trafiğe kapattı - Resim : 3

DHA

Etiketler erzurum arazi yakutiye