Trendyol'dan sosyal medyayı karıştıran ürün için açıklama

Trendyol'dan sosyal medyayı karıştıran ürün için açıklama
Güncelleme:

İzmir depreminin ardından enkazdan sağ çıkarılan Elif Perinçek'le ilgili ürünlerin Trendyol'da satışa sunulması tepki topladı. Trendyol ve ürünlerin satışını yapan mağaza tepkilerin ardından açıklama yaptı.

Geçen hafta İzmir'de yaşanan ve 114 yurttaşın hayatını kaybetmesine neden olan depremden 65 saat sonra, 3 yaşındaki Elif Perinçek enkazdan sağ olarak çıkarılmıştı. Perinçek, enkazdan çıkarıldıktan sonra kendisini kurtaran itfaiye erinin parmağını tutmuş ve fotoğrafları gündem olmuştu.

Trendyol üzerinden satış yapan bir mağaza, itfaiye eri Muammer Çelik ve Elif Perinçek'in ellerinin olduğu bir illüstrasyonu kupa ve kalemliklerin üzerine yerleştirerek Trendyol'da satışa sundu.

Ürünün kullanıcılar tarafından fark edilmesinin ardından sosyal medyada başlayan tartışmalar, hem Hediyehanem isimli mağazanın hem de Trendyol'un eleştirilmesine sebep oldu.

Gelen tepkiler üzerine söz konusu illüstrasyonun kullanıldığı ürünler yayından kaldırıldı.

TRENDYOL'DAN AÇIKLAMA

“Kamuoyunda hassasiyet yaratan bir ürünün platformumuzda yer alması bizim için kabul edilemez. Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık. Ürünlerin satıcısıyla ilgili gerekli tüm işlemler yapılarak platformumuzdaki satışları durduruldu. Aynı hassasiyeti paylaştığımız tüm müşterilerimize uyarıları için teşekkür ederiz.”

MAĞAZA DA AÇIKLAMA YAPTI

Trendyol'un ardından açıklama yapan mağaza ise, konuya ilişkin yaptığı açıklamda şu ifadeleri kullandı:

"Motivasyon sözleri kapsamında hazırlanmış 'Umudunu Kaybetme' tasarımlı ürün ile ilgili sosyal medyada oluşan yorumlar ve eleştiriler firmamız tarafından dikkate alınmış olup, bunun sonucu olarak, firmamızın böylesine bir düşünce yapısı altında olmayacağını özellikle belirtmek isteriz.

Sonuç olarak;

Maksadı dışında anlaşılmalara sebep olan ürünler yayınlanmasından çok kısa bir süre sonra fark edilerek ivedilikle yayından kaldırılmıştır.

Özür diler, kamuoyuna saygıyla arz ederiz."