TÜDER Başkanı Küçük'ten sahte/hileli bal uyarısı

TÜDER Başkanı Küçük'ten sahte/hileli bal uyarısı
Güncelleme:

TBMM'de "Türkiye'de arıcılığın sorunları" hakkında gündem dışı bir konuşma yapan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel kürsüde arıcı kıyafeti giymişti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük "sahte/hileli bal satışına acilen dur denilmeli" ifadelerini kullandı.

Dün TBMM'de "Türkiye'de arıcılığın sorunları" hakkında gündem dışı bir konuşma yapan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel "Türkiye'de arıcılığın sorunları" hakkında gündem dışı konuşmuştu.

Adıgüzel, balda üretim maliyetlerinin arttığını, gezgin arıcılara mazot desteği ve arının aç kalmaması için de şeker desteği verilmesini istemiş, Türkiye'nin sahte bal cenneti olduğunu belirterek market raflarındaki balların yüzde 80'inin hileli ballar olduğunu söylemişti.

Adıgüzel'in bu konuşmasını değerlendiren Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük "sahte/hileli bal satışına acilen dur denilmeli" ifadelerini kullandı.

İşte Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük'ün açıklamaları:

“Türkiye sahte bal cennetidir. Tarafsız bir laboratuvara piyasadan aldığımız ballarda yaptırılan analizlerde raflarda bulunan balların yüzde 80 civarının hileli bal olduğu belirlenmiştir." şeklinde açıklama yapmıştır.

Meclis kürsüsünde bir milletvekilinin yaptığı bu açıklama önemsenmeli ve dikkate alınmalıdır. Tüketicilerimizin sağlık ve ekonomik çıkarlarını korumak amacıyla, piyasada satışa sunulan sahte/hileli balların satışlarının acilen yasaklanmasını ve gerekli yasal işlemlerin yapılmasını bekliyoruz.

Tüketiciler Derneği olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı başta olmak üzere, yetkili ve görevli tüm kurumları göreve davet ediyor, kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyoruz."