Türbanlı yazarları kızdıran kitap

Türbanlı yazarları kızdıran kitap

Türbanlı köşe yazarlarını ağır sözlerle eleştiren "Kıyamet Kadınları" kitabı kızdırdı !

Kars eski Ağır Ceza Hâkimi olan ve İslami kesime yakınlığıyla tanınan Gültekin Avcı “Kıyamet Kadınları” adlı kitabında tek tek isim vererek, türbanlı ünlü köşe yazarları için “Erkeksi ve İslam’a meydan okuyan kadınlar” ifadelerini kullandı.

Kitapta adı geçen, Emine Şenlikoğlu, Cihan Aktaş, Ayşe Böhürler kitaba sert tepki gösterdi. İşte tartışma yaratan sözler ve türbanlı yazarların tepkileri:

VEBAYA YAKALANDILAR

Kadın hakkı ve hareketi noktasında başörtülü bayan yazarları prangası altına alan bu veba, peşinden bu bayazarları model olarak kabul eden tüm İslam kadınlarını da dejenerasyon ve hastalıklı bir dönüşüme sürüklüyor.

HİSTERİ İÇERİSİNDELER

Tarih boyunca en karanlık entrikaların içinde en yönlendirici-bulandırıcı unsurlar olarak kadınların kullanıldığı bir vakadır. Kendini İslamcı-Müslüman olarak tavsif eden ve dini tandanslı basın unsurlarının köşelerinde kalem oynatan başörtülü bayanların bulundukları ‘şuursuzluk, ferasetsizlik ve haddi aşma’ histerisi akıllara durgunluk vericidir. Duruşlarıyla İslam orijinalitesine ihtiyari-gayri ihtiyari meydan okuyan ve bilinen isimlerden bazıları; Cihan Aktaş, Fatma K. Barbarosoğlu, Nihal Bengisu Karaca, Meryem Canan Ceylan, Emine Şenlikoğlu, Ayşe Böhürler, Merve Kavakçı, Mehtap Kayaoğlu.

ERKEKSİ YAZARLAR

Özgürleşme, erkekten bağımsız kimlik, ailede erkek hakimiyeti ve erkeğe itaat sistemine (İslam) meydan okuma, kendi ayakları üstünde durma buhranını kitlelere iletiyorlar. Evet, bunlar kıyamet kadınlar.

Bunların yüzünden kadın peygamber gelmiyor
Neden kadınlardan peygamber gönderilmediğinin, kadınlarından büyük mütefekkir ve anıt yazarlar çıkmadığının, neden çağların, kalemin ve ferasetin unutamadığı yıldızlar çıkmadığının açık bir alemetidir bu sülietler.

Kadınları kıskanıyorlar - (Emine Şenlikoğlu-Serbest yazar):
Kadınları, kafası çalışan dinini öğrenen, İslam’da hem erkek hem kadın hakkını bilen kadınları kıskandığını sanıyorum. Bu şahısa kötü muamele yapıldığı dönemde de çok üzülmüştüm. Bence kadınları, onlar kadar verimli olamadığı için kıskanıyor.

‘Cehennem kütükleri’ dedi - (Nihal Bengisu Karaca-Zaman):
Arkadaş lutfedip ‘Kıyamet Kadınları’ demiş, ama görüyoruz ki aslında Cehennem kütükleri demeye getirmiş. Yazan kadınları gelenekçi ya da modern gibi basit kategorilere ayırmaya bile tenezzül etmemiş, bütün üşengeçliği ile suçlamalarını ‘köşesi’ olan kadınlara yöneltmiş ki, sinir olup köşemizde cevap verelim, ismi duyulsun kitabı satsın.

İslam’da farklı ekoller vardır - (Cihan Aktaş-Taraf):
Herkes istediğini düşünebilir. Islam tarihi, farklı ekollerin ve yaklaşımların tarihidir aynı zamanda. Ben, müslüman bir yazar olarak işimi doğru yapmaya çalışıyorum.

Söyleyene bakın önce - (Ayşe Böhürler-Kanal 7):
Kayda değer olarak görmüyorum. Bir kere bunu söyleyen kişi kim, ona bakmak lazım. Ciddiye almıyorum bu kişiyi.

Akşam