TÜRK-İŞ asgari ücret toplantısına neden katılmadı ?

TÜRK-İŞ asgari ücret toplantısına neden katılmadı ?
Güncelleme:

Yeni asgari ücret için 9 bin lirayı sınır belirleyen TÜRK-İŞ, Beştepe'de yapılacak asgari ücret toplantısına katılmadı.

Asgari ücret pazarlıklarında 9 bin lirayı sınır olarak belirleyen TÜRK-İŞ asgari ücret toplantısına katılmadı.

Pazarlık masasına 7 bin 785 TL'den oturan Türk-İş 9 bin liranın altında olursa anlaşmaya varmayacaklarını açıklamıştı. Türk-İş'in söz konusu zam rakamına muhalefet şerhi koyduğu öğrenildi.

 Basın toplantısına son olarak "9 bin TL'nin altına imza atmayız" diyen Türk-İş'e davet gönderilmediği ve Türk-İş'in basın toplantısına katılmadığı öğrenildi. Hatırlanacağı gibi Türk-İş pazarlık masasına 7 bin 785 TL'den başlamıştı ancak 3'üncü toplantı sonrasında ise 9 bin TL'nin altında bir asgari ücreti kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Türk-İş'ten gelen bu açıklamanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan "Herkesin her söylediği ile adım atamayız" demişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak dün akşam Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Beştepe'de görüşmüştü.  Bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin son kez TİSK ile görüştü. TİSK ve Bakan Bilgin arasındaki görüşme sona erdi ve Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bilgi vermek üzere Külliye'ye geçti ve ardından da 2023 yılı yeni asgari ücret açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısında 2023 asgari ücretin yüzde 54,6 oranında arttırılarak net 8 bin 500 TL olduğunu açıkladı.

Gelir Vergisi istisnası tamamına uygulanırsa, asgari ücretin işverene toplam maliyeti 10 bin 8 TL olacak.

Türk-İş'in söz konusu zam rakamına muhalefet şerhi koyduğu öğrenildi.