Türk Oryantal, Arap Festivali’nde Dans Etti

Türk Oryantal, Arap Festivali’nde Dans Etti

İNGİLTERE’nin en başarılı Türk oryantal dansçısı Melisa Yavaş, Londra’da düzenlenen Arap Sanat Festivali’ndeki gösterisi ile yürekleri hoplattı. İngil...

İNGİLTERE’nin en başarılı Türk oryantal dansçısı Melisa Yavaş, Londra’da düzenlenen Arap Sanat Festivali’ndeki gösterisi ile yürekleri hoplattı. İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Arap ve Kuzey Afrikalıların düzenlediği Nour Festivali’nde sahne alan tek Türk sanatçı Melisa Yavaş, festivalde konuklara özel bir gösteri sundu. Festival kapsamında düzenlenen An Arap Spring (Bir Arap Baharı mı?)’da özel gösteride dans eden Yavaş, konukların büyük beğenisini kazandı. Yavaş, geleneksel Türk dansları ile Ortadoğu danslarından figürler içeren yarım saatlik dans gösterisi yaptı.

Bir Arap Baharı mı? gösterisi önce Ortadoğu’dan konukların birinci elden deneyimlerini içeren canlı bir panel ile başladı. Panelde katılımcılar medyanın Arap Baharı ile ilgili düşüncelerimizi nasıl şekillendirdiğini tartıştı. Panele London School of Economics’te (LSE) yer alan polis araştırma görevlisi, gazeteci ve analist Dr Fatima El-Issawi de katıldı. Çeşitli Ortadoğu dillerinde ‘ışık’ ya da ‘aydınlanma’ anlamına gelen 'Nour Festivali', İngiltere'de Ortadoğu bölgesinin her yanından çağdaş sanat ve kültürün sergilenmesi için heyecan verici bir platform oluşturuyor. İngiltere’nin en önemli müzeleri Victoria ve Albert Müzesi, Bilim Müzesi, Müslüman Kültürel Mirası Merkezi, CinéLumière, Tabernacle ve MosaicRooms’da yer alacak olan bu yılki festivalde film, sergiler, edebiyat, müzik, siyaset, görsel sanatlar, moda ve mutfak yer alıyor.

GY (GE/RT)