''Türkiye'de semptomsuz geçirenler vaka sayısının 10 katı''

''Türkiye'de semptomsuz geçirenler vaka sayısının 10 katı''
Güncelleme:

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü “Sağlık Bakanlığı’nın tespitlerine göre asemptomatik olarak geçirenlerin sayısı, vaka sayısının yaklaşık 10 katı” dedi.

Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi’nin köşesinde görüşlerine yer verdiği Prof. Dr. Özlü “Toplamda yaklaşık 300 bin vakamız oldu. Bir de hiçbir belirti göstermeden, asemptomatik olarak bunu geçirenler var” diyerek uyardı: “Sağlık Bakanlığı’nın tespitlerine göre asemptomatik olarak geçirenlerin sayısı, vaka sayısının yaklaşık 10 katı.”

Vaka sayısındaki artışa dikkat çeken Prof. Dr. Özlü şunları söyledi: “Herkes, her aile, her hane halkı, etrafında tanıdıkları arasında testi pozitif çıkan veya hastalanan bir kişi bulabiliyor artık. Yani tehdit eskisi gibi uzaktan gelmiyor. Yakın tehdit söz konusu. Etrafımızdaki çember daraldı. Hepimiz çok daha dikkatli ve tedbirli olmalıyız. Maskemizi karşılıklı, usulüne uygun olarak takalım, diğer kişilerle aramızdaki iki metre mesafeyi koruyalım, bundan taviz vermeksizin yapabileceğimiz her şeyi yapabiliriz. Çok kolay, herkesin yapabileceği kadar basit. Ama çok etkili. Sadece bu iki tedbirle yüzde 97 oranında bulaşma önleniyor.

Son 24 saatin koronavirüs vaka ve ölüm sayıları açıklandıSon 24 saatin koronavirüs vaka ve ölüm sayıları açıklandı

 

Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...